אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

מאפינס בטטה שילדים אוהבים

הילדים שלנו רואים בהם מאפה צ'ופר, עם גבינה צהובה וכתמתמות מתקתקה, אנחנו רואים בהם ארוחת ערב משגעת, שמשאירה אותנו עם אפס רגשות אשמה. אז פלא שאנחנו מחסלים 3-4 לבד, עוד לפני שעורכים שולחן?

עידית נרקיס כ"ץ | אוכל טוב | פורסם 29/08/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 בטטות בינוניות (כ-450 גרם)

גבעול גדול של בצל ירוק (לא חובה)

3 ביצים

גביע וחצי של קוטג'

רבע כוס חלב

3 כפות שמן זית

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

מלח לפי הטעם

חצי כוס קמח כוסמין מלא

חצי כוס קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מגררים את הבטטה על פומפייה רחבה. כמות הבטטה המגוררת שאמורה להתקבל היא כ-3 כוסות. פורסים את הבצל הירוק דק מאוד, מניחים את הבטטה המגוררת והבצל הפרוס בצד.

3 טורפים בקערה גדולה את הביצים. מוסיפים קוטג', חלב, שמן זית, גבינה מגוררת ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב.

>> לבלוג של עידית - טעים!

4 מוסיפים את קמח הכוסמין, הקמח הלבן, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבבים רק עד שהקמחים נטעמים בבלילה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית של 12 מאפינס עם מנג'טים או משומנת, או לחלופין ל-12 מנג'טים אינדיבידואליים. ממלאים את הבלילה כמעט עד הסוף ונזהרים לא לדחוס.

6 אופים כ-40 דקות, עד שהמאפינס משחימים מעט וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש.

מאפינס בטטה - המרכיבים (צילום: עידית נרקיס כ
מאפינס בטטה - המרכיבים|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

הערות:

* אחרי גירור הבטטה על הפומפייה אני אוהבת לקצוץ אותה עם סכין גדולה, כדי לא לקבל רצועות בטטה ארוכות שמבצבצות מתוך המאפינס, אבל זה לא חובה.

* אפשר לוותר על הבצל הירוק אם הילדים שלכם בררנים, אבל הוא מקבל מתיקות נהדרת באפייה ומוסיף מאוד לטעם הסופי.

* לא חייבים להשתמש בקמח כוסמין מלא, אפשר לאפות את המאפינס גם עם כוס של קמח לבן.