אוכל
צילום׃ שרית נובק, אוכל טוב

ופל בלגי עם בטטה

עוד שבוע של בישול אינטנסיבי עם הילדים מתחיל, ולכבודו מצאנו פתרון יצירתי ואפילו מזין לארוחת הבוקר של כולם: ופל בלגי עם בטטה, שאפשר לזלול עם מייפל כרגיל, אבל אפשר גם עם משהו מלוח

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 29/03/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.3 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 ופלים:

2 כוסות פירה בטטה (בטטה מבושלת או אפוייה, מעוכה במזלג)

2 ביצים 

2 כוסות קמח (אפשר קמח כוסמין לבן)

2 כפיות אבקת אפיה

רבע כפית מלח

קורט קינמון 

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת ופלים ומשמנים אותה.

2 מערבבים את כל החומרים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק ללא גושים (אפשר גם במעבד מזון).

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

ופל בלגי בטטה (צילום: שרית נובק, אוכל טוב)
ופל בלגי בטטה|צילום: שרית נובק, אוכל טוב

3 משמנים את מחבת הוופלים ושופכים רבע מהבלילה. אופים עד שמזהיב, כ-5-7 דקות. חוזרים על הפעולות עד לסיום הבלילה.

4 מגישים עם סירופ מייפל, או ככה בלי כלום.