אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

אצבעות שום מהירות

עזבו אתכם מבצק שמרים שדורש תפיחה, לשרית נובק יש מתכון בשבילכם לאצבעות שום טעימות שמכינים בפחות מחצי שעה, כולל אפייה. אפילו הילדים יכולים להכין אותו

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תמיד יש את הימים האלו, כשאנחנו מוצאים את עצמנו עומדים מול המקרר ולא יודעים מה כדאי להכין לאכול. זה בדרך כלל קורה אצלנו בשבת, הרצון להבדיל אותו משאר ימי השבוע - במקום דייסת קוואקר בבוקר אנחנו מכינים בלינצ'סים, ארוחת צהריים תהיה בדרך כלל בחוץ - פיקניק ביער, אוכל אמיתי אצל סבתא, או מפגש עם חברים כשכל אחד מביא שאריות מאתמול.


ואז בערב אני עומדת מול המקרר ומתלבטת - מחפשת משהו מהיר וקליל, אבל לא בדיוק כזה שאוכלים בכל ערב. מוציאה ירקות לסלט, מרתיחה מים לפסטה, ושוברת את השגרה עם תוספת של אצבעות שום, ולא כאלו שצריך לתכנן מראש ולהתפיח שמרים, אלא כאלו שעד שהפסטה מוכנה הן כבר מחכות על השולחן, חמות ורכות.

מרכיבים (20 מנות):

לאצבעות:

500 גרם קמח תופח

2 מיכלי יוגורט (סה"כ 400 גרם)

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית אבקת שום (או שום כתוש)

2 כפות אורגנו קצוץ (או בזיליקום)

לציפוי:

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

כף אבקת שום

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר את כל המרכיבים לאצבעות, עד לקבלת בצק אחיד.

2 מוציאים את הבצק למשטח מקומח, ומרדדים לעובי של ס"מ אחד.

אצבעות שום - הרידוד (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
נותנים לילדה חמודה לרדד|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

3 חותכים לרצועות, מפזרים מלמעלה פרמזן ואבקת שום, ומזלפים מעט שמן זית. 

אצבעות שום - החיתוך (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ולחתוך לרצועות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות, לכ-15 דקות, עד שהן מזהיבות. 

5 אפשר לרסס עוד קצת שמן זית מעל האצבעות אחרי שמוציאים אותן מהתנור. 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד עם סוכריות צבעוניות

 

* בקרו בבלוג של שרית - Misspetel