אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

קציצות עוף ובטטה

בסוף המתכון הזה יש גם אופציה לרוטב, אבל הן כאלה טעימות והילדים יחטפו אותן מהצלחת בכזאת מהירות, שאפילו לא חייבים לטרוח. קציצות לילדים שגם המבוגרים בבית יחסלו בשמחה

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 20/07/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 קציצות:

500 גרם חזה עוף 

חצי צרור כוסברה*

חצי צרור פטרוזיליה*

1 בטטה בינונית

1 בצל בינוני

רבע כפית כורכום

כפית פפריקה

מלח

פלפל

שמן זית

*אם יש בבית התנגדות לחתיכות ירוקות בקציצות, אפשר להחליף בתיבוליות פטרוזיליה/כוסברה קפואות, ואם ממש חייבים - אפשר גם להשמיט

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הבטטה עד להתרככות ומועכים אותה.

2 טוחנים ביחד את העוף עם הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ומעבירים לקערה.

3 מערבבים את תערובת העוף עם הבטטה והתבלינים.

4 מחממים מעט שמין זית בסיר רחב, יוצרים קציצות ומניחים בסיר. מטגנים כמה דקות עד שהקציצות מתחילות להזהיב, הופכים לצידן השני ומטגנים עד להזהבה.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

5 אם רוצים - מכינים גם רוטב: מוסיפים לסיר 2 כפות רסק עגבניות, פפריקה מלח, פלפל ומעט שמן זית. מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.