אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מבשלים עם הילדים: עוגיות קונפטי

כבר התחלתם לחשוב על פורים? קבלו עוגיות שמחות עם סוכריות צבעוניות שעושות רק כיף, ומושלמות כתוספת חמודה למשלוח המנות

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 16/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פורים מתקרב במהירות שיא ואנחנו כבר מדברים תחפושות. בן ה-5 החליט שהוא רוצה להיות איזושהי דמות מבחילה ובת ה-3 רוצה להיות נסיכה ורודה. אני ישר נזעקת - "מה, לא בא לך להיות כיפה אדומה?". אני כל כך רוצה שהיא תהיה כיפה אדומה, שקניתי ספר עם תמונות יפות ואני מקריאה לה אותו באדיקות. אבל היא בשלה - רוצה להיות נסיכה ורודה.

הסברתי לה שלכיפה אדומה יש סלסילה מלאה בדברים טעימים שאפשר לחלק לכל הילדים בגן. אפילו הכנתי איתה עוגיות טעימות וצבעוניות, דוגמה למה שנוכל להכין בפורים בשביל ילדי הגן. זה לא עזר ועכשיו היא רוצה להיות נסיכה ורודה עם סלסילת עוגיות.


באין ברירה, קפצתי ביום שישי לנחלת בנימין וקניתי בדים ורודים לתפור שמלה ומקל עץ לשרביט. נו מילא, שתהיה נסיכה ורודה. ואולי בשנה הבאה תסכים להיות כיפה אדומה.

מרכיבים (20 מנות):

100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

ביצה

כפית תמצית וניל

3/4 1 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כפות קורנפלור

2-3 כפות של סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים במיקסר (עם וו גיטרה) חמאה, סוכר, מלח, ביצה ותמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. כמה דקות. 

3 בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים עם שאר החומרים היבשים (חוץ מהסוכריות הצבעוניות).

4 מוסיפים את היבשים לתערובת החמאה ומאחדים בקצרה. מערבבים פנימה בעדינות את הסוכריות.

5 מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג, מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של כ-4 ס"מ בין אחד לשני (הם משתטחים מעט בזמן האפייה) ואופים כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט אבל עדיין בהירות. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית (כשהעוגיות חמות הן עדיין רכות וכשהן מתקררות הן מתקשות)

עוגיות קונפטי - לפני האפייה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
כדורים בגודל של כדור פינג פונג|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
 
>> בשבוע שעבר הכנו גמבה במילוי פתיתים