אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

קורנפלקס עוגיות שוקולד צ'יפס

ניסינו לא ליפול בטרנד הזה, באמת שניסינו, אבל באיזשהו שלב זה פשוט נהיה גדול מאיתנו - וגם אנחנו מצאנו את עצמנו מכדררים עוגיות פיצפוניות בשביל לאכול אותן בחלב כדגני בוקר. משוגע משוגע, אבל כל כך כיף!

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 08/06/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר (לא מומסת)

חצי כוס סוכר לבן

רבע כוס סוכר חום

1 ביצה L

רבע כפית מלח

כפית תמצית וניל

כוס קמח

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כוס מיני שוקולד צ'יפס (ועוד קצת, לפיזור)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואחידה.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

3 מוסיפים ביצה ומעבדים עד להטמעה מלאה. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים.

4 מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים נטיפי שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות במרית.

6 יוצרים כדורים קטנטנים בקוטר כ-1 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על מרווחים של כ-2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

7 מפזרים על הכדורים עוד קצת שוקולד צ'יפס ואופים 6-8 דקות, עד שהעוגיות משחימות ומתייצבות (הכמות מספיקה לכ-4 תבניות תנור). מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות בתבנית, ואז מעבירים לקופסה אטומה.