אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

דלורית ממולאת בתירס וגבינות

דלורית היא דבר נהדר - כל כך קל להכין אותה והטעם שלה מתוק ומעולה. הנה מתכון ידידותי שלא יגזול לכם הרבה זמן, שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 04/01/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

דלורית זה השחור החדש. לא יודעת איך היא נעלמה לנו מהמטבח כל כך הרבה שנים. הכל התחיל כשגידלנו בעל כורחנו דלוריות בערוגה המשותפת בגינה הקהילתית. זו הייתה הערוגה הכי אקזוטית ומלאה בירוק. בהתחלה הדלוריות נראו כמו מלפפונים ולאט לאט ראינו אותן גדלות, משתלטות על חצי מהשטח, ויום אחד חזרנו הביתה עם דלוריות בידיים. "זה קישוט נהדר" אמרתי לילדים, "אפשר להשאיר אותן בקערה על השולחן במשך חודשים והן לא נרקבות, איזה כיף, נכון?". בעברי כבר קניתי דלוריות לקישוט, במיוחד בקיץ, כי הן לא נרקבות ולא אוכלים אותן, וככה קערת הפירות על השולחן אף פעם לא נראית ריקה ועלובה.


הגענו הביתה ושמנו אותן על הסטנד במרכז השולחן. קישוט נהדר. הן הצטופפו להן שם בערימה, ואחת מלמעלה כל הזמן נפלה. החלטתי לוותר עליה. חבל לזרוק, חשבתי לעצמי. חתכתי אותה והוספתי לתבנית של תפוחי האדמה שהיו בדרך לתנור. לזרוק אחרי בישול זה פחות כואב. ככה בלי כלום עליה - היא הייתה כל כך טעימה! מאז אני מכניסה דלורית לכל מקום אפשרי - לתנור, לתבשילים, למרקים ובכלל התחלנו לקנות דלעות מכל המינים באופן קבוע. לא רק לקישוט (אבל גם). 

 

מרכיבים (8 מנות):

4 דלוריות קטנות

למלית:

בצל, מטוגן

קופסה (250 גרם) שימורי תירס, או גרגירי תירס קפואים ומופשרים

חצי קופסת קוטג'

2 ביצים

2 כפות גבינת פרמזן, מגוררת

2 כפות גבינה בולגרית / פטה, מפוררת

3 כפות קמח תירס

מלח

פלפל שחור

עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2 חוצים את הדלוריות לאורכן ואופים עד לריכוך קל, כ-20 דקות.

3 מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומוציאים בכפית את הגרעינים.

4 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, ממלאים את הדלוריות בתערובת ומכניסים לתנור לאפייה נוספת של 30-40 דקות, עד שהדלוריות משחימות והמלית יציבה.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו כדורי שלג
>> ארוחה בשעה אורז מוקפץ עם עוף ופטריות