אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

גמבה במילוי פתיתים

מי לא אוהב פתיתים? אחד המאכלים הכי ישראליים שיש הוא גם אחד האהובים על הילדים - אז למה לא לנצל את זה כדי לגרום להם לאכול קצת ירקות? מתכון צמחוני מהיר לארוחה משביעה וכיפית

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 09/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אצלנו בבית אוכלים פתיתים בכל צורה אפשרית: בתבשיל, בפשטידה, בקציצות, בממולאים, ברוטב אדום, ברוטב צהוב, אפילו בחביתה. הגדול הוא האכלן שכל אמא מייחלת - הוא לא בוחל בכלום, והקטנה היא האכלן הטיפוסי - לא אוכלת ירוק, לא אוכלת צהוב, לא אוכלת טחון, ולא עם רוטב, ולא אוכלת גמבה. אצלי בבית לוותר על גמבה? לא בא בחשבון. אז היא מקבלת את הגמבה קצת מפה וקצת משם, קצת בסלט, קצת בשקשוקה, קצת ברוטב לפסטה.

בימי שישי, כשהארוחה העיקרית היא בערב, חזרנו מהגן והכנו ארוחת צהריים קלילה. בישלתי פתיתים, ביחד הפכנו אותם לסלט (והיי, בפתיתים פלוס - העגבניה והגזר כבר בפנים!) וכל אחד קיבל גמבה למלא. התיישבנו לאכול וכשנגמר הסלט עברנו לגמבה. אז היא לא אכלה את כולה, אבל מספיקים לי שני הביסים שבכל זאת עברו. בפעם הבאה אולי הם עוד יהפכו לשלושה.

מרכיבים (5 מנות):

5 גמבה בכל מיני צבעים

חבילת פתיתים פלוס ירקות (העגבניה והגזר כבר בפנים)

1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס גרגירי תירס

כרוב סגול חתוך לקוביות קטנות

מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חייבים)

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת

כף שמן זית

מלח

פלפל

כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

גמבה ממולאת פתיתים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אפילו שני ביסים מהגמבה זה משהו|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

1 מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות. מצננים.

2 מרוקנים את הגמבות.

3 מפוררים את הפתיתים, מערבבים בקערה עם כל שאר המצרכים ומתבלים. ממלאים את הגמבות ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו פלאפל בטטה בריא