אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מגדל בטטות ומוצרלה

הנה לכם משחק נחמד, שגם יעסיק את הילדים וגם יניח חטיף טעים על השולחן: מגדלים קטנטנים של בטטה ומוצרלה, שהם כמעט יותר מדי חמודים בשביל להכניס לפה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 03/08/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עברנו דירה. נראה כאילו לא יכולנו למצוא זמן גרוע יותר למעבר: תינוקת חדשה, אבא במילואים. כבר כמה ימים חיים על ארגזים, לא יודעים איפה כל דבר נמצא, טלוויזיה לא מחוברת, גז לא מחובר, אוכלים בעיקר סנדוויצ'ים וטייק אוויי. חיברתי את התנור לחשמל וחיפשנו משהו פשוט, מהיר, שלא צריך גז ושיעסיק קצת את הילדים. בזמן שאני פורקת עוד ארגז - הם בונים מגדלים מבטטה.

מרכיבים (10 מנות):

4 בטטות בינוניות

שמן זית

מלח

פלפל שחור

ממרח פסטו

גליל מוצרלה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 פורסים את הבטטות לפרוסות דקות. מברישים במעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור לאפייה חלקית של כ-10 דקות. מוציאים ומצננים מעט.

3 פורסים את הגבינה לפרוסות.

מגדל בטטות לפני האפייה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ככה הם נראים לפני האפייה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4 מסדרים את המגדלים: מורחים פרוסת בטטה במעט פסטו, מניחים על הפסטו פרוסת גבינה, מעל שוב בטטה, פסטו וגבינה וסוגרים בפרוסת בטטה נוספת.

5 מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.

מגדל בטטות ביד (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
וככה אחרי|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עם הילדים עוגיות קורנפלקס ושוקולד ללא אפייה

>> ארוחה בשעה: תבשיל עדשים וירקות טבעוני שכולו בריאות