צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
מאפינס תפוחים עם מרכיב סודי
הם מתוקים, הם טעימים, ומה שהכי מגניב זה שמסתתרת בהם המון המון בריאות. מאפינס תפוחים עם קמח כוסמין וסוכר חום, וגם קישואים מגוררים - שעושים טוב למרקם ולערכים התזונתיים וממש לא מורגשים בטעם
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 22/03/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
1 קישוא גדול
1 תפוח עץ
1 כוס קמח כוסמין (אפשר להחליף בקמח לבן או מלא)
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
3 כפות שמן
1 ביצה
1/2 כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מגרדים דק את הקישוא בפומפייה, וסוחטים מנוזלים. את התפוח מקלפים ומגרדים גס או חותכים לקוביות קטנות.
3 מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון.
4 בקערה נפקדת מערבבים את השמן, הביצה, הסוכר והווניל.
5 מערבבים את תערובת השמן עם תערובת הקמח, מוסיפים את התפוחים והקישואים ומערבבים.
6 משמנים תבנית מאפינס (או מרפדים במנג'טים). ממלאים את השקעים עד 3/4 גובהם בתערובת ואופים 25-30 דקות.
לבלוג של שרית - מיס פטל