יום א': מאפינס גבינה

מאפינס גבינה סופר פשוטים להכנה, טעימים חמים, פושרים ואפילו קרים והכי נוחים כשאוכלים בחוץ. אצלנו הם הפכו למנה הקבועה של ארוחת ערב על הדשא של הבריכה העירונית, ומי שלא זוכר איך מרגיש רעב-של-בריכה, אז הרשו לנו להמליץ לא רק על המתכון אלא על הדיל השלם: אוגוסט+בריכה+המאפינס האלה. 

החלק הכי כיפי: לפזר את הגבינה הצהובה מלמעלה. 

רק שימו לב: רעב של בריכה הוא אחלה הזדמנות לשדל את הילדים לאכול. אל תהססו להכניס למאפינס זיתים, תירס, עשבי תיבול או תוספות אחרות. 

>> למתכון: מאפינס גבינה

חביתת תרד (צילום: istockphoto)
חביתת תרד|צילום: istockphoto

יום ב': חביתה ירוקה

רגע לפני שאתם מכריזים שהילדים שלכם בחיים, אבל בחיים לא יאכלו תרד - בואו תנסו את המתכון הזה, שאצלנו פשוט קוראים לו חביתה ירוקה. עם תוספת של סולת וקוטג', מדובר בארוחה מזינה, שאחריה אנחנו מרגישים סופר נוח עם המתכון של מחר. 

החלק הכי כיפי: להוסיף גבינה צהובה מלמעלה ולחתוך למשולשים כמו פיצה. 

רק שימו לב: תרד הוא מקור מצוין לברזל, ככה שלפחות את הניסיון שלכם - זה שווה. 

>> למתכון: חביתה ירוקה שילדים אוהבים

פיתה עם זעתר בהכנה (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
פיתה עם זעתר בהכנה|צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

יום ג': פיתה זעתר

כולם מטיילים עם הילדים בגליל, קופצים מנחל, לפארק, לחוף הים - ועל הדרך גם עוצרים בכפר דרוזי לאכול פיתה זעתר, ואתם, כל מה שבא לכם זה לא לצאת מהמזגן. מבינים אתכם - אבל זה בכל זאת חופש גדול. תביאו את הכפר הדרוזי אליכם הביתה, בכלום עבודה. 

החלק הכי כיפי: לפרוס מפה על הרצפה ולעשות פיקניק בבית. 

רק שימו לב: אם אתם לא מוסיפים לפיתה חומוס, לאבנה או גבינה וגם קצת ירקות חתוכים - זוהי למעשה מנת פחמימה לתפארת. וגם זה מותר לפעמים.

 >> למתכון: פיתה זעתר

נתחוני עוף בגזר וחלב קוקוס (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
נתחוני עוף בגזר וחלב קוקוס|צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

יום ד': נתחוני עוף בגזר וחלב קוקוס

נכון שזו ממש לא נשמעת מנת ילדים? אז יש לנו שתי מילים בשבילכם: חלב קוקוס. ילדים מתים על הריח (טוב, מי לא?) והוא גם זה שיגרום להם לנסות. בהתחלה הם יטעמו רק מהגזר, אבל בביס השלישי, גג הרביעי, הם ינסו גם את העוף. ויאהבו את זה. 

החלק הכי כיפי: שמכינים עם אמא או אבא אוכל של גדולים! תאמינו לנו שגם לילדים נמאס כבר לפזר גבינה צהובה מעל דברים. 

רק שימו לב: שאת הפטרוזיליה הקצוצה אפשר וכדאי להגיש בנפרד, כדי למנוע מצב שאחרי כל הסיפור דווקא העלים הירוקים יהיו הדיל ברייקר מבחינת הילדים. ואגב, אפשר גם להחליף אותה בכוסברה, שהולכת טוב עם חלב הקוקוס. 

>> למתכון: נתחוני עוף וגזר בחלב קוקוס

פסטה אפויה - עם הילדים (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
פסטה אפויה|צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

יום ה': פסטה אפויה

מכירים את השלב הזה, או אולי יש להגיד - את הילד הזה, שפשוט מסרב לגעת ברוטב, מכל סוג שהוא? אז רגע לפני שאתם נשברים ושוב מכינים לו פסטה בלי כלום - הכירו את הפסטה האפויה. מרגישה כמו פסטה בלי כלום - אבל בעצם יש בה ביצים וגבינה, ולמתקדמים - גם פלפלים קלויים ועשבי תיבול. 

החלק הכי כיפי: להשתמש בפסטה פנה (צינורות), זה יוצא הכי מגניב כשפורסים. 

רק שימו לב: לבשל את הפסטה כמה דקות פחות ממה שצריך, כי היא מקבלת עוד 40 דקות אפייה. 

>> למתכון: פסטה אפויה

עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
עוגיות שוקולד צ'יפס|צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

משהו מתוק לשישי: עוגיות שוקולד צ'יפס

מדי פעם גם זה קורה: הילדים מכריזים שהפעם הם מכינים, לגמרי לבד, משהו בשביל כל בני הבית. ב-99% מהמקרים - מדובר במשהו מתוק, אבל כל יוזמה מתקבלת בברכה. את העוגיות האלה הם באמת יכולים להכין לבד (חוץ מהתנור, נו, בסדר), וזה אפילו ייקח להם גג רבע שעה. 

החלק הכי כיפי: שמוסיפים גם שוקולד צ'יפס משוקולד לבן. ואולי טועמים כמה על הדרך. 

רק שימו לב: שהמתכון מיועד לכמות גדולה יחסית של עוגיות. אם זה נראה לכם מוגזם - צמצמו כמויות בהתאם. 

>> למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס

בהצלחה