יום א': צ'יפס שטוחים אפוי

הילדים מתים על צ'יפס אבל לא מתחשק לכם לחמם שמן לטיגון עמוק? יש לנו טריק מנצח בשבילכם: מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה, מערבבים עם קצת שמן ובצל ואופים דיסקיות תפוחי אדמה פריכות ומוצלחות.

החלק הכי כיפי: לסחוט את תפוחי האדמה המגוררים. במיוחד אם מישהו אחר עשה את כל העבודה על הפומפייה.

רק שימו לב: שזה לא בדיוק צ'יפס, אלא יותר שילוב בין צ'יפס ושטוחים. אתם יודעים איך זה ילדים. אל תבטיחו צ'יפס!

>> למתכוןצ'יפס שטוחים אפוי

אצבעות עוף אפויות (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
אצבעות עוף אפויות|צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

יום ב': אצבעות עוף אפויות

אנחנו לא מכירים ילד שלא אוהב שניצלונים, אבל פייר - למי יש כוח לכל הטרחה? הרי הרבה יותר קל להכין שניצלים. אז חברים - לא הפעם! רצועות העוף מקבלות את הציפוי כולן בבת אחת, ונכנסו לתנור - גם כן, כולן בבת אחת. והתוצאה? ממש כמו שניצלונים שמשקיעים בהם שעתיים. 

החלק הכי כיפי: לעשות ציפוי בטעמים: קטשופ, חרדל או אפילו זעתר יכולים להיכנס לבלילה!

רק שימו לב: לא לשכוח להפוך אותם באמצע האפייה, שיצאו פריכים מכל הצדדים. 

>> למתכון: אצבעות עוף אפויות

חביתה בתוך פלפל (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
חביתה בתוך פלפל|צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

יום ג': חביתה מושלמת לילדים

אוקי, זו ללא ספק הדרך הכי כיפית לאכול גם חביתה וגם ירקות. פשוט מכינים את החביתה בתוך טבעת פלפל, ומקשטים איך שאוהבים. אפשר ללכת על ההצעה שלנו - פלפל אדום וזיתים, אבל אפשר גם להיות יצירתיים - זה עובד גם בתוך טבעת בצל, וגם עם ביצת עין במקום חביתה. בקיצור - תשתוללו. 

החלק הכי כיפי: שכל אחד מבני הבית מתכנן את החביתה שלו, וגם מוציא לפועל. בסוף יש ארוחה שהיא תערוכה. 

רק שימו לב: לחתוך טבעות כמה שיותר עבות, שלא ינזל לכם מהצדדים (אבל גם אם נוזל קצת לא קרה כלום). 

 >> למתכוןחביתה מושלמת לילדים

מאפה ביצים ותפוחי אדמה (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
פריטטה אפויה|צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

יום ד': פריטטה אפויה

בבית שלנו הגדולים קוראים למנה הזו פריטטה - ומרוצים, הקטנים קוראים למנה הזו מאפה ביצים - ומרוצים, אבל הכי הכי מרוצים הם דווקא אלה שבאמצע: הילדים שכבר מזמן הפכו ללא-כאלה-קטנים, מכינים את המנה הזאת לגמרי בעצמם, ועפים על זה. 

החלק הכי כיפי: שזו מנה עגולה ומשפחתית שמונחת באמצע השולחן, ממש כמו ערב פיצה - רק בריא יותר. 

רק שימו לב: שאפשר לגוון ולהוסיף גם פלפל אדום או אפונה. אם אתם מוסיפים אפונה - ערבבו אותה לתוך התערובת רק אחרי שמורידים מהאש. 

>> למתכוןפריטטה אפויה

מיני מאפינס קישואים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
מיני מאפינס קישואים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

יום ה': מיני מאפינס קישואים

אל תגידו לנו שהילדים שלכם לא אוכלים קישואים, כי אנחנו בכלל לא מדברים כאן על קישואים. אנחנו מדברים על מאפינס, וזה עולם אחר לגמרי. ממש במקרה, יש במאפינס האלה קישואים. תאמינו לנו, הילדים יחסלו את התבנית, וגם את זו שאחריה. 

החלק הכי כיפי: שהם מיני-מאפינס. כל דבר שבא בקטן הוא חמוד וכיפי יותר. 

רק שימו לב: לסחוט את הקישואים והבצל היטב. זה קריטי להצלחת המאפינס. 

>> למתכוןמיני מאפינס קישואים

עוגיות שחור-לבן (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
עוגיות שחור-לבן|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

משהו מתוק לשישי: עוגיות שחור לבן 

העוגיות הכי יפות, כיפיות ויצירתיות שיש: שבלולים, ספירלות, שחמט - הכל עובד, יפה וטעים. כמה זמן זה לוקח? תלוי כמה זמן לילדים מתחשק לשחק עם זה. ביננו - עדיף כמה שיותר. 

החלק הכי כיפי: שאתם יכולים לסמן וי על שעת יצירה על הדרך. 

רק שימו לב: קחו בחשבון שיש לצנן את הבצק במקרר לפני שמתחילים לעבוד, וחשבו זמנים בהתאם. 

>> למתכון: עוגיות שחור לבן

בהצלחה