כדורי שוקולד ובייגלה

המחשבה להחליף את הפתיבר בכדורי השוקולד המסורתיים בבייגלה הסעירה אותנו בהתחלה. כשגילינו כמה טוב זה משתלב כמעט התאכזבנו - כאילו הם נולדו זה לזה, השוקולד והבייגלה. ומצד שני - כמה טוב זה משתלב! הכנה כיפית וקלילה עם הילדים, שחלק מהכיף שבה זה ליקוק כפות הידיים בסוף.

כדורי שוקולד ובייגלה

 פסטה בלי מכונה (ובלי גלוטן)

הכנת פסטה היא פעילות כיפית, לילדים ולמבוגרים. המתכון הזה אפילו לא מצריך מכונת פסטה - מכינים בצק, מרדדים וחותכים. ומה עוד? מדובר במתכון ללא גלוטן - על בסיס קמח שקדים (כלומר שקדים טחונים) וקמח טפיוקה. מתכון של רון יוחננוב.

פסטה בלי גלוטן בלי מכונה

פסטה ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פסטה ללא גלוטן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

צ'יפס פסטה

עוד אחד ממשפחת הפסטה, גם הוא של רון יוחננוב, אבל התוצאה היא יותר נשנוש שמגישים עם קערות של מטבלים מאשר מנה של ממש. מתחילים בבישול הפסטה לפי ההוראות על האריזה, ממשיכים בתיבול ומסיימים בצלייה בתנור, שהופכת את הפסטה לחטיף פריך וממכר שקשה, ממש קשה, להפסיק לנשנש. יש לכם אייר פראייר? זאת הזדמנות טובה להשתמש בו. 

צ'יפס פסטה

צ'יפס פסטה של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צ'יפס פסטה של רון יוחננוב|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

כדורי תירס וטונה

נשנוש בריא וטעים שמכינים ברבע שעה, ועוד רבע שעה בתנור. מערבבים את כל החומרים, יוצרים כדורים (או קציצות) ואופים. קל קל.

כדורי תירס וטונה

כדורי טונה ותירס (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
כדורי טונה ותירס|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מעדן שוקולד וקצפת

התחלנו במתוק ובמתוק נסיים: במעדן שוקולד וקצפת הכוונה היא למעשה למעין מילקי ביתי, אבל בגרסה פשוטה במיוחד. ההסמכה של קרם השוקולד היא באמצעות אינסטנט פודינג, והקצפת למעלה היא פשוט שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר. כמו שאלוהים התכוון. 

מעדן שוקולד וקצפת

מעדן שוקולד וקצפת (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מעדן שוקולד וקצפת|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סוף חופש שמח!