צילום׃ דן פרץ, קונדיטוריית לחמי
עוגיות מלבן שקדים
מתכון לעוגיות שקדים פריכות שהולכות מעולה עם כוס תה או קפה. אז שנטבול?
| קונדיטוריית לחמי
| פורסם 01/12/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
180 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות שטוחות) סוכר לבן
100 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה
קורט מלח
כפית קינמון טחון
2 ביצים בגודל L
380 גרם (1/2 2 כוסות ועוד 3 כפות) קמח, מנופה
150 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים שלמים (עם קליפה)
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
2 מוסיפים מלח וקינמון, ממשיכים לעבד ונותנים למסה לתפוס מעט נפח.
3 מוסיפים את הקמח ואת הביצים לסירוגין. מוסיפים את השקדים ומערבלים רק עד שהמסה אחידה.
4 מחממים תנור לחום של 155 מעלות.
5 דוחסים את הבצק לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפיאים לשעה ופורסים לפסים מלבניים. פורסים כל פס לעוגיות בעובי כס"מ.
6 מסדרים ברווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 אופים כ-20 דקות, בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור. מקררים ושומרים בקופסה אטומה היטב.