אוכל
צילום׃ דן פרץ, קונדיטוריית לחמי

עוגיות מלבן שקדים

מתכון לעוגיות שקדים פריכות שהולכות מעולה עם כוס תה או קפה. אז שנטבול?

| קונדיטוריית לחמי | פורסם 01/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

180 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות שטוחות) סוכר לבן

100 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה

קורט מלח

כפית קינמון טחון

2 ביצים בגודל L

380 גרם (1/2 2 כוסות ועוד 3 כפות) קמח, מנופה

150 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים שלמים (עם קליפה)

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.

2 מוסיפים מלח וקינמון, ממשיכים לעבד ונותנים למסה לתפוס מעט נפח.

3 מוסיפים את הקמח ואת הביצים לסירוגין. מוסיפים את השקדים ומערבלים רק עד שהמסה אחידה.

4 מחממים תנור לחום של 155 מעלות.

5 דוחסים את הבצק לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפיאים לשעה ופורסים לפסים מלבניים. פורסים כל פס לעוגיות בעובי כס"מ.

6 מסדרים ברווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7 אופים כ-20 דקות, בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור. מקררים ושומרים בקופסה אטומה היטב.