אוכל
צילום׃ דן פרץ, קונדיטוריית לחמי

עוגיות חמאה צרפתיות

הקלאסיקה הבלתי מעורערת של העוגיות הצרפתיות - בצק עשיר וחמאתי, עטוף בסוכר ואפוי עד הזהבה. תוספת קטנה של קוקוס טחון נותנת טוויסט לא צפוי לטעם

| קונדיטוריית לחמי | פורסם 10/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

280 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

200 גרם (כוס) סוכר לבן

קורט מלח

1 כפית מחית או תמצית וניל טבעית

1 ביצה בגודל XL

420 גרם (3 כוסות) קמח, מנופה

50 גרם קוקוס טחון

1/2 כפית אבקת אפייה

בנוסף:

ביצה טרופה להברשה

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר לגלגול

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם סוכר לבן עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה. 

2 מוסיפים מלח ומחית/תמצית וניל.

3 מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה והקוקוס. מוסיפים גם את הביצה. מערבלים רק עד שהמסה אחידה.

4 מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

5 מגלגלים את הבצק לגליל צר וארוך ועוטפים אותו בנייר אפייה (אפשר לגלגל את הבצק בעזרת נייר האפייה). מקפיאים לשעה.

6 אחרי שעה, מברישים את הגליל במעט ביצה טרופה ומגלגלים בסוכר חום בהיר.

7 פורסים עוגיות בעובי של כס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה. 

ספרו לנו את סיפור העוגיות שלכם, ותוכלו לטוס לסופ"ש בפטיסרי הטובות בפריז!

לעמוד הפעילות באתר לחמי

לטאב הפעילות בפייסבוק

לעוד מתכוני עוגיות מנצחים