עוגיות חמאה צרפתיות
הקלאסיקה הבלתי מעורערת של העוגיות הצרפתיות - בצק עשיר וחמאתי, עטוף בסוכר ואפוי עד הזהבה. תוספת קטנה של קוקוס טחון נותנת טוויסט לא צפוי לטעם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
280 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
200 גרם (כוס) סוכר לבן
קורט מלח
1 כפית מחית או תמצית וניל טבעית
1 ביצה בגודל XL
420 גרם (3 כוסות) קמח, מנופה
50 גרם קוקוס טחון
1/2 כפית אבקת אפייה
בנוסף:
ביצה טרופה להברשה
100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר לגלגול
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם סוכר לבן עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
2 מוסיפים מלח ומחית/תמצית וניל.
3 מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה והקוקוס. מוסיפים גם את הביצה. מערבלים רק עד שהמסה אחידה.
4 מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
5 מגלגלים את הבצק לגליל צר וארוך ועוטפים אותו בנייר אפייה (אפשר לגלגל את הבצק בעזרת נייר האפייה). מקפיאים לשעה.
6 אחרי שעה, מברישים את הגליל במעט ביצה טרופה ומגלגלים בסוכר חום בהיר.
7 פורסים עוגיות בעובי של כס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.
ספרו לנו את סיפור העוגיות שלכם, ותוכלו לטוס לסופ"ש בפטיסרי הטובות בפריז!