עוגיות (צילום: דן פרץ)
פסיפס ישראלי: עולם שלם של טעמים, ריחות והשראה|צילום: דן פרץ
לפני חודשיים יצאנו לחפש אחר העוגייה הכי ישראלית. ה-עוגייה שתייצג את הטעם והחך הישראליים. הנחת העבודה שלנו היתה שהמתכון הזה מצוי בידיים שלכם. יש משהו קסום במסע אחרי מתכונים מסורתיים, אישיים, פרטיים, שעוברים מדור לדור: הם ספוגים זיכרונות של אנשים אהובים, אירועים משמחים, חום, נתינה ואהבה גדולה.

מתוך ההבנה הזאת ביקשנו מכם, הגולשים, לשלוח לנו את מתכוני העוגיות שאתם הכי אוהבים לאפות. מתכונים מוזהבים, שאין אירוע משפחתי בלעדיהם, שהפכו להיות חלק מהמשפחה, ושיש מאחוריהם סיפור משמח, מיוחד ונוסטלגי. אתם נעניתם לאתגר ושלחתם לנו יותר מ-120 מתכונים נהדרים.

ספר מתכוני העוגיות החדש של לחמי: פסיפס ישראלי

היום אנחנו מגישים לכם בהתרגשות גדולה את ספר מתכוני העוגיות של לחמי. הספר הוא פסיפס של מגוון העוגיות שישראלים אוהבים לאפות בבית, והוא מורכב מ- 40 המתכונים הטובים ביותר שאתם שלחתם ונבחרו על ידי הצוות המקצועי של לחמי ובעריכתו. היום הפרויקט מגיע לשיאו עם עליית הספר לאוויר. אנחנו שמחים לספק לכם הצצה קסומה לבתים ולמטבחים של משפחות ברחבי הארץ, שם תפגשו דמויות מרגשות, ריחות וטעמים מעוררי השראה.

כל המתכונים בספר הם זוכים מבחינתנו, אבל רק מתכון אחד יכול לזכות במקום הראשון. הזוכה שלנו היא אינה פיינברג עם מתכון לעוגיות מגבינת טבורוג. אינה זוכה בפרס מתוק במיוחד - סוף שבוע זוגי בפריז, במהלכו תיהנה מסיור קולינרי בעקבות הפטיסרי המדהימים ביותר של עיר האורות. את הסיור תערוך הסמכות העילית בתחום, שרון היינריך, מחברת הספר "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים" ובעלת הבלוג Paris Chez Sharon.

התרגשנו במיוחד לגלות שאינה מעולם לא היתה בפריז וזה יהיה הביקור הראשון שלה בעיר. לטעמנו, אין דרך מושלמת יותר ליהנות מהפעם הראשונה בפריז.

לחמי (צילום: דן פרץ)
עוגיות מנצחות! עוגיות גבינת הטבורוג של אינה פיינברג|צילום: דן פרץ


"הסיפור המשפחתי שממנו נולדה העוגייה כבש אותנו"

איך אינה נבחרה? לכבוד הספר יצאנו ליום צילומים ססגוני וטעים במיוחד, במהלכו אורלי אליהו, השף-קונדיטורית של לחמי, אפתה את העוגיות הנבחרות, דן פרץ צילם אותן ולנו היה את העונג לטעום אותן.

"בניגוד לקונדיטוריה המודרנית המקצועית", אומרת אליהו, "שבה המתכון מאוד מדויק ונשקל עד הגרם האחרון, אצל הסבתות שלנו המתכונים נעשו אחרת. ללא משקל, לפי העין, אבל תמיד זה יצא להן מושלם. אחרי הכל, הסוד הגדול בהצלחת המתכון הוא ברגש, באהבה הגדולה ובשמחה הגדולה שמושקעים בו.

"התרגשתי לקרוא את הסיפורים המקסימים שליוו את המתכונים. קראתי אותם לא פעם עם דמעות בעיניים. סיפורים על סבתות מדהימות, חברויות קסומות ואהבות גדולות. בחירת המתכון המנצח הייתה, כמובן, המשימה הקשה ביותר. הוויכוחים נמשכו גם על סט הצילומים, שם אפינו וטעמנו את המתכונים השונים. כל ביס הביא איתו עולם שלם של אסוציאציות וזיכרונות, כל אחת מהעוגיות הייתה לרגע העוגייה שעליה הכריזו כולם: זאת העוגייה המנצחת!

"בסופו של דבר בחרנו את העוגייה ששיקפה עבורנו יותר מכל האחרות את הבית של פעם, עם חומרים שתמיד זמינים ועם בצק במרקם מעניין, שרק השביח את העוגייה בכל יום שעבר מרגע אפייתה. גם הסיפור המשפחתי שממנו נולדה כבש אותנו. החלטנו שהעוגיות עם גבינת טבורוג של סבתא ששלחה לנו אינה פיינרמן הן המנצחות".

ספר מתכוני העוגיות שלנו מוקדש לכם. אתם מוזמנים לבקר באתר ולדפדף בספר הדיגיטלי. תוכלו להדפיס ולשמור אותו אצלכם במטבח, ליד התנור, לפעם הבאה שמתחשק לכם לאפות עוגייה חדשה. גם אם אתם לא נוהגים לאפות ואוהבים רק להסתכל בתמונות – הספר הזה הוא בדיוק בשבילכם.

הכנסו לספר מתכוני העוגיות הגדול!

דפדוף טעים!