המשקאות שהכי נפוץ להזמין בבית קפה הם אספרסו וקפוצ'ינו. הרבה אנשים אוהבים את בתי הקפה שלהם בגלל איכות הקפה ואיכות ההכנה שלו. בתי קפה שמכבדים את עצמם מחזיקים בריסטי (ברמנים של קפה) ותיקים, כדי לספק את הסחורה, אבל לא כולם. ריכזנו לכם את המרכיבים המהותיים בשני המשקאות האלו כדי שתדעו שלא מחפפים לכם בקפה ושהבריסטה יודע מה הוא עושה.

קפוצ'ינו

חשוב לדעת - לא כל קפה עם קצת קצף מלמעלה הוא קפוצ'ינו. שלושה מרכיבים חשובים יהפכו את הקפה שלכם לקפוצ'ינו אמיתי:

1. ההקצפה: שכבת הקצף של החלב החם צריכה להיות בגובה של סנטימטר אחד, וחשוב מאוד שלא יהיו בה בועות. הבריסטה (הברמן שיכין לכם את הקפה) יכול לבחור בטקסטורה בחלק העליון של הכוס, "הלאטה ארט" - בצורה של לב (מזיגה חלקה של החלב לכיוון אחד), או שיבולת (מזיגה של החלב בתנועות הלוך ושוב).

2. הטמפרטורה: נוחה לשתייה. הבריסטה יצטרך למדוד את זה ולוודא שהיא לא עולה על 65 מעלות צלסיוס.

3. שלא יעבדו עליכם: בלגימה הראשונה הבחינו בשילוב שבין האספרסו לחלב. אם זה מימי מדי, או חלבי מדי, כנראה שאין מספיק אספרסו.

אומנות בקפה - רוני חייט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של רוני חייט)
טוב, זאת כבר ממש אמנות|צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של רוני חייט

אספרסו

כמעט כל חובב קפה ייהנה מכוס אספרסו ארומתית ועוצמתית באמצע היום, בבוקר או בערב כדי להירגע. גם את האספרסו צריך לדעת לעשות.

1. הקרמה: בלי קרמה אין אספרסו. אם היא לא קיימת, כנראה שהאספרסו חיכה לכם יותר מדי זמן על הדלפק (מה שיורגש גם בחום), או שפשוט לא הכינו אותו כמו שצריך. הגוון של הקרמה צריך להיות חום-זהבהב בלי "כוויות" (נקודות שחורות), וגם לא צהוב בהיר.

2. הטמפרטורה: אספרסו צריך להיות חם, אבל לא ברמה שהוא שורף את הלשון. אחרי הכל, אתם רוצים ליהנות מהטעם.

3. הארומה: הניחוחות שצריכים לעלות מהספל הם של שוקולד-קקאו או ניחוח פירותי.

כך תהפכו למומחי קפה אמיתיים

לכל קפה יש חמישה מרכיבים שיוצרים את חוויית הטעם הכוללת. הגעתם לבית קפה חדש, אתם רוצים לאמוד את איכות הטעם של האספרסו ולהחליט אם אתם מאמצים אותו או לא? אלו הם הדברים שכדאי שתבחינו בהם בלגימות הראשונות.

1. החומציות (Acidity) – זוהי הרעננות הנעימה שמורגשת בתחתית הלשון ובחלל הפה כשלוגמים קפה איכותי, דל, חד, שטוח או עדין. זהו למעשה מרכיב הטעם המשפיע ביותר בקפה.

2. הארומה (Aroma) – כדי להבין מהי הארומה של הקפה, קרבו את הקפה לאף, קחו שאיפה עמוקה ונסו להבדיל בין הניחוחות השונים. הארומה תהיה מורכבת לרוב מריחות אגוזיים או ריחות פירותיים.

3. הגוף (Body) – זהו טעם הכובד שמשאיר הקפה בפה לאחר הלגימה. גוף מתואר לרוב כעשיר או כחסר, כדק או כעבה, שטוח, קל, בינוני או כבד.

4. גוון הטעם (Flavor) – פה זה פשוט הטעם שאתם חשים. רוב המומחים יתארו את הטעם כפיקנטי, ייני, שוקולדי, מתקתק או חמצמץ.

5. שארית הטעם (After taste) – פשוט מאוד. הטעם שנותר לכם בפה לאחר הלגימה.

>> והנה כללי הברזל של הבריסטה