פבלובה שוקולד
מצד אחד מדובר בעוגה הכי יפה ואצילית שאנחנו מכירים, מצד שני - כולם יודעים שאין חגיגה אמיתית בלי איזו נגיעה של שוקולד. מתכון שמשלב את הטוב מכל העולמות, וכל זה בטיפה יותר מחצי שעה של עבודה קלילה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 חלבונים
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
1/2 כוס שוקולית לאפייה
לקצפת:
2 שמנת מתוקה
2 כפות שוקולית לאפייה
לקישוט:
פירות העונה
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערה חלבונים וסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר שמלא במים בערך עד רבע גובהו ומחממים על אש בינונית (מה שנקרא בן מארי). מחממים תוך ערבוב מדי פעם כ-5 דקות עד שהתערובת חמימה למגע והסוכר שבפנים נמס.
2 מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות. מוסיפים חצי כוס שוקולית לאפייה ומערבבים במרית ליצירת מראה משויש.
3 מחממים תנור ל-120 מעלות. מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים 3 "תקליטים" בקוטר 20 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
4 מקציפים את שמנת לקצפת יציבה. מוסיפים 2 כפות שוקולית לאפייה ומערבבים.
5 להרכבת העוגה: מניחים תקליט מרנג אחד על צלחת, עורמים מעליו קצפת, מפזרים מהפירות, מעל מניחים עוד תקליט, ושוב קצפת ופירות ושוב תקליט, קצפת ופירות.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל