אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת קרפים שוקולית‎ עם קרם וניל

כשראינו את התמונה הזאת נעתקה לנו לרגע הנשימה. קומות קומות של קרפים שוקולדיים וביניהם שכבה דקה של פודינג וניל - תגידו שזה לא הקינוח שהכי בעולם בא לכם עכשיו

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 26/01/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 480 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקרפים:

2 כוסות חלב

4 ביצים

25 גרם חמאה מומסת

3 כפות סוכר

קורט מלח

5 כפות שוקולית לאפייה

2 כוסות קמח

שמן לשימון המחבת

למילוי:

1 מכל שמנת להקצפה

כוס חלב

שקית פודינג וניל

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל חומרי הקרפים לתערובת אחידה ללא גושים (הכי טוב במיקסר).

2 מחממים מחבת ומשמנים. יוצקים כשליש כוס מהבלילה ומניעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל שטחה. 

3 מטגנים עד שמופיעות בועות, כחצי דקה, ואז הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מוציאים לצלחת שטוחה וממשיכים כך עם כל הכמות.

4 המילוי: מקציפים במיקסר שמנת, חלב ופודינג.

5 מניחים קרפ אחד (חשוב שלא יהיה חם) בצלחת ומורחים עליו שכבה דקה של קרם. מניחים מעל קרפ נוסף, מורחים שוב בקרם וחוזר חלילה.

6 הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ומשאירים קובייה אחת בצד. שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש, שופכים פנימה את קוביות השוקולד ומערבבים עד שנמס.

7 שופכים את הציפוי על העוגה ומגרדים מלמעלה את קוביית השוקולד ששמרנו בצד.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> איזה קינוח אתם מעדיפים? השתתפו בסקר ותוכלו לזכות בפרסים

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שבלול יפהפיות

>> בואו להשתתף במסיבת השוקולד שלנו, ותוכלו לזכות בפרסים