עוגת קרפים שוקולית עם קרם וניל
כשראינו את התמונה הזאת נעתקה לנו לרגע הנשימה. קומות קומות של קרפים שוקולדיים וביניהם שכבה דקה של פודינג וניל - תגידו שזה לא הקינוח שהכי בעולם בא לכם עכשיו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לקרפים:
2 כוסות חלב
4 ביצים
25 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
קורט מלח
5 כפות שוקולית לאפייה
2 כוסות קמח
שמן לשימון המחבת
למילוי:
1 מכל שמנת להקצפה
כוס חלב
שקית פודינג וניל
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי הקרפים לתערובת אחידה ללא גושים (הכי טוב במיקסר).
2 מחממים מחבת ומשמנים. יוצקים כשליש כוס מהבלילה ומניעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל שטחה.
3 מטגנים עד שמופיעות בועות, כחצי דקה, ואז הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מוציאים לצלחת שטוחה וממשיכים כך עם כל הכמות.
4 המילוי: מקציפים במיקסר שמנת, חלב ופודינג.
5 מניחים קרפ אחד (חשוב שלא יהיה חם) בצלחת ומורחים עליו שכבה דקה של קרם. מניחים מעל קרפ נוסף, מורחים שוב בקרם וחוזר חלילה.
6 הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ומשאירים קובייה אחת בצד. שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש, שופכים פנימה את קוביות השוקולד ומערבבים עד שנמס.
7 שופכים את הציפוי על העוגה ומגרדים מלמעלה את קוביית השוקולד ששמרנו בצד.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
>> איזה קינוח אתם מעדיפים? השתתפו בסקר ותוכלו לזכות בפרסים