עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים
אף פעם לא מצליח לכם עם שמרים? זה המתכון בשבילכם: צילמנו כל שלב, צעד אחר צעד, כל הדרך עד לעוגת שמרים שוקולד ואגוזים נהדרת ועשירה. מתכון בטוח, שיגרום לכם להרגיש שהצום היה שווה את זה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (לשתי תבנית אינגליש קייק):
500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)
1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
1/2 חפיסה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב פושר
1 ביצה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
למילוי:
100 גרם חמאה מומסת
כוס שוקולית לאפייה
חצי כוס אגוזי לוז מסוכרים (ברס), או אגוזי מלך קצוצים או טחונים
חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר
לזיגוג:
סירופ סוכר (מרתיחים כוס מים וכוס סוכר עד שהסוכר נמס, ומצננים)
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים ואבקת פודינג. מוסיפים סוכר, חמאה, חלב, ביצה ומלח ומעבדים כ-5 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
2 מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
3 מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים שוקולית לאפייה. מפזרים מעל את האגוזים והשוקולד צ'יפס.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 חותכים את המלבן לרצועות ברוחב תבנית אינגליש קייק. מניחים את הרצועות אחת על השנייה, ואז חותכים את ערימת הרצועות למקטעים ברוחב כ-5 ס"מ. מסדרים את המקטעים האלה אחד ליד השני בתבניות (ראו בתמונה).
6 אופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. היזהרו מאפיית יתר.
8 מוציאים מהתנור ומברישים מלמעלה בסירופ סוכר (סירופ קר על עוגה חמה או סירופ חם על עוגה קרה).
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל