אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

אף פעם לא מצליח לכם עם שמרים? זה המתכון בשבילכם: צילמנו כל שלב, צעד אחר צעד, כל הדרך עד לעוגת שמרים שוקולד ואגוזים נהדרת ועשירה. מתכון בטוח, שיגרום לכם להרגיש שהצום היה שווה את זה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 21/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (לשתי תבנית אינגליש קייק):

500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)

1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים

1/2 חפיסה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל 

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה מומסת

1 כוס חלב פושר

1 ביצה בטמפרטורת החדר

קורט מלח

למילוי:

100 גרם חמאה מומסת

כוס שוקולית לאפייה

חצי כוס אגוזי לוז מסוכרים (ברס), או אגוזי מלך קצוצים או טחונים

חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר

לזיגוג:

סירופ סוכר (מרתיחים כוס מים וכוס סוכר עד שהסוכר נמס, ומצננים)

אופן ההכנה:

שלב ראשון: מערבבים את חומרי הבצק (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אלה החומרים שתצטרכו לבצק|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים ואבקת פודינג. מוסיפים סוכר, חמאה, חלב, ביצה ומלח ומעבדים כ-5 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.

2 מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה).

מניחים להתפחה ומחכים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מניחים להתפחה ומחכים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
הכפיל את נפחו? הוא מוכן (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
הכפיל את נפחו? הוא מוכן|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

3 מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים שוקולית לאפייה. מפזרים מעל את האגוזים והשוקולד צ'יפס.

מרדדים ומברישים בחמאה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מרדדים ומברישים בחמאה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
מפזרים מעל את אבקת השוקולית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מפזרים מעל את אבקת השוקולית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
וגם את האגוזים והשוקולד צ'יפס (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
וגם את האגוזים והשוקולד צ'יפס|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 חותכים את המלבן לרצועות ברוחב תבנית אינגליש קייק. מניחים את הרצועות אחת על השנייה, ואז חותכים את ערימת הרצועות למקטעים ברוחב כ-5 ס"מ. מסדרים את המקטעים האלה אחד ליד השני בתבניות (ראו בתמונה).

חותכים לרצועות שוות ועורמים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
חותכים לרצועות שוות ועורמים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

  

פורסים ומסדרים בתבנית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פורסים ומסדרים בתבנית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

6 אופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. היזהרו מאפיית יתר.

8 מוציאים מהתנור ומברישים מלמעלה בסירופ סוכר (סירופ קר על עוגה חמה או סירופ חם על עוגה קרה).

הי, העוגה שלכם מוכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
היי, העוגה שלכם מוכנה!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> טרייפל שוקולד שמתאים לכל אירוע
>> מתכונים לארוחה מפסקת