אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות שבלול בשחור-לבן

זה אולי נראה ארוך, אבל האמת היא שההכנה של עוגיות הפלא האלה פשוטה מאין כמוה. מכינים בצק, צובעים חצי ממנו בעזרת תערובת של שוקולית לאפייה וחלב, משטחים ומרדדים. נכון פשוט? הנה זה בתמונות

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 19/01/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 1111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

3 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

50 גרם שוקולית לאפייה (שליש כוס)

2 כפות חלב

200 גרם חמאה רכה

כוס סוכר

ביצה

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1.מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

2 בצלוחית נפרדת מערבבים את השוקולית עם החלב לתערובת חלקה.

עוגיות שבלול -שוקולית וחלב (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
תערובת השוקולית והחלב|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

3 מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.

4 מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים.

5 מוסיפים את תערובת הקמח תוך ערבול מינימלי, רק עד שמתאחד.

6 מחלקים את הבצק לשניים. מוסיפים את תערובת השוקולית לחלק אחד של הבצק ומעבדים קצרות עד לקבלת צבע אחיד.

עוגיות שבלול - שני הבצקים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
הנה כדורי הבצק. את השחור היינו אוכלים כמו שהוא|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

 

7 משטחים כל חלק לצורת פיתה ומצננים במקרר כחצי שעה.

8 מחלקים כל חלק של הבצק לשניים, ומרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי של כחצי ס"מ. מניחים מלבן שוקולד על מלבן לבן ומהדקים אותם יחד בעזרת מערוך.מגלגלים לגליל צר וארוך. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

עוגיות שבלול - שני הבצקים מרודדים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מרדדים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
עוגיות שבלול - שני הבצקים מרודדים זה על זה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מהדקים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

 

עוגיות שבלול - שני הבצקים מגולגלים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ומגלגלים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

9 עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקפיא (או 5 שעות במקרר).

10 פורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.

עוגיות שבלול - החיתוך (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פורסים בעדינות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
עוגיות שבלול - בתבנית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ויאללה לתנור!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

 

 

>> בואו להשתתף במסיבת השוקולד שלנו, ותוכלו לזכות בפרסים

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת רולדה במהירות הבזק

>> ידעתם שקור מרזה?