אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

טרייפל שוקולד חגיגי

לראש השנה, לסוכות או לכל יום אחר בשנה שבו מתחשק לכם לפנק את המשפחה - קינוח שכבות מרשים עד השמים, עם קומות של פירורי עוגת שוקולד וקרם פודינג שוקולדי

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 12/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1.5 כוסות קמח

1/2 כוס שוקולית לאפייה

כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

120 גרם חמאה רכה

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס סוכר לבן

2 ביצים

לקרם:

כוס חלב

מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה

חבילת אינסטנט פודינג וניל

3 כפת שוקולית לאפייה

לקישוט:

שמנת מתוקה מוקצפת

פניני שוקולד

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמח, השוקולית לאפייה, אבקת האפייה והמלח.

2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים את הביצים, בכל פעם אחת, ומערבבים עד להטמעה מלאה. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות. מכסים את הבצק ומעבירים למקרר לכחצי שעה.

3 מחממים תנור ל-170 מעלות. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. מפוררים לפירורים גסים.

4 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר במהירת גבוהה את החלב, השמנת, האינסטנט פודינג והשוקולית לאפייה, כ-3-4 דקות. מעבירים את התערובת לשק זילוף.

5 מרכיבים את המנה: ממלאים את הכוסות בפירורים עד כרבע מגובה הכוס. מזלפים מעל מהקרם, מוסיפים עוד פירורים ושוב קרם. מקשטים בשמנת מתוקה ומפזרים פניני שוקולד. שומרים בקירור עד ההגשה.

לבלוג של מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו קרמשניט שוקולד!

>> כל המתכונים לחג