קרמשניט שוקולד
עוגת השכבות המפורסמת בגרסה שוקולדית וקלילה: דפי פילו, חמאת שוקו שהיא כשלעצמה כיף גדול ומילוי של שמנת-פודינג-שוקולד. בסך הכל חצי שעה עבודה זמן ישראל, והרושם? אירופה הקלאסית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
100 גרם חמאה מומסת
3 כפות שוקולית לאפייה
12 עלי בצק פילו
חצי כוס סוכר
למילוי:
כוס חלב
מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס שוקולית לאפייה
לעיטור:
פניני שוקולד
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים את החמאה, מוסיפים את השוקולית לאפייה ומערבבים היטב.
3 חותכים את עלי הפילו לעיגולים בקוטר 20 ס"מ (אפשר להיעזר ברינג של תבנית אפייה כדי לסמן) או לריבוע בגודל כ-18X18 ס"מ.
4 מניחים עלה פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את העלה בחמאת השוקולית, מפזרים מעט סוכר ומניחים מעליו עוד עלה. חוזרים על הפעולה עם 2 עלים נוספים (סך הכל 3 עלים), מניחים מעל נייר אפייה נוסף, חוזרים שוב על הפעולה עם 3 עלים נוספים, נייר אפייה ועוד 3 עלים (בסך הכל 3 שכבות של 3 עלים כל אחת, וביניהן נייר אפייה). מניחים נייר אפייה גם מלמעלה ומעל מניחים תבנית נוספת שתשמש כמשקולת.
5 מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
6 למילוי: מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלב, שמנת, אינסטנט פודינג וניל ושוקולית, כ-3-4 דקות. מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
7 מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת דיסקית מהפילו האפוי. מזלפים על הפילו קרם שוקולד. מניחים מעל עוד דיסקית ומעליה מזלפים שוב מהקרם. חוזרים על הפעולה שוב. מפזרים מעל פניני שוקולד.
* שומרים בקירור עד 3 ימים.
בואו לבחור את המתכון של השבוע הבא - ותוכלו לזכות בסדנת אפייה
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל