אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קרמשניט שוקולד

עוגת השכבות המפורסמת בגרסה שוקולדית וקלילה: דפי פילו, חמאת שוקו שהיא כשלעצמה כיף גדול ומילוי של שמנת-פודינג-שוקולד. בסך הכל חצי שעה עבודה זמן ישראל, והרושם? אירופה הקלאסית

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 08/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

100 גרם חמאה מומסת

3 כפות שוקולית לאפייה

12 עלי בצק פילו

חצי כוס סוכר

למילוי:

כוס חלב

מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה

חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס שוקולית לאפייה

לעיטור:

פניני שוקולד

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים את החמאה, מוסיפים את השוקולית לאפייה ומערבבים היטב.

3 חותכים את עלי הפילו לעיגולים בקוטר 20 ס"מ (אפשר להיעזר ברינג של תבנית אפייה כדי לסמן) או לריבוע בגודל כ-18X18 ס"מ.

4 מניחים עלה פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את העלה בחמאת השוקולית, מפזרים מעט סוכר ומניחים מעליו עוד עלה. חוזרים על הפעולה עם 2 עלים נוספים (סך הכל 3 עלים), מניחים מעל נייר אפייה נוסף, חוזרים שוב על הפעולה עם 3 עלים נוספים, נייר אפייה ועוד 3 עלים (בסך הכל 3 שכבות של 3 עלים כל אחת, וביניהן נייר אפייה). מניחים נייר אפייה גם מלמעלה ומעל מניחים תבנית נוספת שתשמש כמשקולת.

5 מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

6 למילוי: מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלב, שמנת, אינסטנט פודינג וניל ושוקולית, כ-3-4 דקות. מעבירים את התערובת לשקית זילוף.

7 מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת דיסקית מהפילו האפוי. מזלפים על הפילו קרם שוקולד. מניחים מעל עוד דיסקית ומעליה מזלפים שוב מהקרם. חוזרים על הפעולה שוב. מפזרים מעל פניני שוקולד.

* שומרים בקירור עד 3 ימים.

בואו לבחור את המתכון של השבוע הבא - ותוכלו לזכות בסדנת אפייה

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שכבות חגיגית בכלום עבודה
>> והנה רעיון מגניב לסלט טונה שהילדים יחסלו