אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות חמאה שוקולדיות על מקל

במקום סתם עוגייה - מכינים עוגייה בצורת פרח, וכדי להשלים את האפקט מוסיפים מקל, שישמש כגבעול. מחפשים מה לעשות עם הילדים בקיץ? בדיוק את זה!

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 14/07/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.3 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-70 עוגיות קטנות:

300 גרם חמאה רכה

קורט מלח

כוס סוכר

2 ביצים בטמפרטורת החדר

3 ורבע כוסות קמח

3/4 כוס שוקולית לאפייה

סוכריות עדשים

מקלות סוכרייה מנייר 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים במיקסר את החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.

3 מוסיפים את הקמח והשוקולית ומערבבים בעדינות עד להטמעה.

4 מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב.

5 מסדרים את המקלות באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים עיגולים על קצה המקלות ומצמידים סוכרייה באמצע כל עיגול.

עוגיות חמאה על מקל - הזילוף (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מסדרים את המקלות, ומזלפים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

6 אופים כ-10 דקות, מצננים ומגישים.

לבלוג של שרית - מיס פטל

עוגיות חמאה על מקל - פרחים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
גם בלי מקלות זה מהמם|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו ארטיק שוקו-שוקו מהאגדות

>> והנה הגלידות המעולות שעוד שנייה מגיעות לתל אביב