כדורי שוקולד בגביע
מתפשים מתכון קל ומנצח לכדורי שוקולד? אתם חייבים לנסות את כדורי השוקולד האלה, שהם גם מעולים כשלעצמם וגם זוכים לשדרוג מקסים בהגשה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לכדורי השוקולד:
20 גביעי גלידה
עוגת בראוניז בגודל כ-30 על 10 ס"מ (אפשר להשתמש בקנויה)
100 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
100 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות שוקולית לאפייה
שליש כוס חלב
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
כפית שמן
סוכריות עדשים
אופן ההכנה:
1 חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות או מפוררים בידיים.
2 מפוררים את הביסקוויטים לפירורים גסים (מומלץ להשאיר גם כמה שברים גדולים יותר). אפשר לעשות את זה במעבד מזון או להכניס אותם לשקית ניילון ולדפוק בעדינות עם מערוך – רק שימו לב שלא יהפכו לפירורים.
3 מכניסים את הבראוניז והביסקוויטים לקערה.
4 מערבבים בנפרד חמאה מומסת עם שוקולית וחלב ושופכים לתוך הקערה. מערבבים היטב.
5 יוצרים כדורים בידיים ומניחים בצד.
6 בינתיים לוקחים את גביעי הגלידה ומנסרים בזהירות, שלא יישברו, את השליש העליון בעזרת סכין משוננת וחדה.
7 מצמידים לכל גביע כדור שוקולד, מהדקים ומכניסים למקרר לכשעתיים.
8 הציפוי: ממיסים בזהירות את השוקולד במיקרו או בבן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
9 מוציאים את הגביעים מהמקרר, טובלים את הכדורים בשוקולד המומס ומנערים עודפים. מדביקים סוכריית עדשים בקצה ומחזירים לקירור עד שהשוקולד מתקשה.