אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

כדורי שוקולד בגביע

מתפשים מתכון קל ומנצח לכדורי שוקולד? אתם חייבים לנסות את כדורי השוקולד האלה, שהם גם מעולים כשלעצמם וגם זוכים לשדרוג מקסים בהגשה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 29/12/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לכדורי השוקולד:

20 גביעי גלידה

עוגת בראוניז בגודל כ-30 על 10 ס"מ (אפשר להשתמש בקנויה)

100 גרם ביסקוויטים בטעם וניל

100 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד

100 גרם חמאה מומסת

2 כפות שוקולית לאפייה

שליש כוס חלב

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

כפית שמן

סוכריות עדשים

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות או מפוררים בידיים.

כדורי שוקולד - עוגת הבראוניז (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
קוצצים את עוגת הבראוניז|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

2 מפוררים את הביסקוויטים לפירורים גסים (מומלץ להשאיר גם כמה שברים גדולים יותר). אפשר לעשות את זה במעבד מזון או להכניס אותם לשקית ניילון ולדפוק בעדינות עם מערוך – רק שימו לב שלא יהפכו לפירורים.

3 מכניסים את הבראוניז והביסקוויטים לקערה.

כדורי שוקולד - קערה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ביסקוויטים, ביסקוויטים, בראוניז|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4 מערבבים בנפרד חמאה מומסת עם שוקולית וחלב ושופכים לתוך הקערה. מערבבים היטב.

כדורי שוקולד - העיסה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מזה נכין את הכדורים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5 יוצרים כדורים בידיים ומניחים בצד.

6 בינתיים לוקחים את גביעי הגלידה ומנסרים בזהירות, שלא יישברו, את השליש העליון בעזרת סכין משוננת וחדה.

כדורי שוקולד - מסירים את השליש העליון של הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מקצרים את הגביעים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

7 מצמידים לכל גביע כדור שוקולד, מהדקים ומכניסים למקרר לכשעתיים.

כדורי שוקולד - בתוך הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
כדורי השוקולד בביתם החדש|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

8 הציפוי: ממיסים בזהירות את השוקולד במיקרו או בבן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

9 מוציאים את הגביעים מהמקרר, טובלים את הכדורים בשוקולד המומס ומנערים עודפים. מדביקים סוכריית עדשים בקצה ומחזירים לקירור עד שהשוקולד מתקשה.

כדורי שוקולד - שלב הציפוי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מצפים בשוקולד|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
כדורי שוקולד - מוכנים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ו... מוכן!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
>> ואם בא לכם דווקא על כדורי השוקולד הקלאסיים - יש לנו מתכון מצוין

>> בשבוע שעבר הכנו מרנג שוקולית על מקל

>> ועוד ממתק מגניב: כדורי שלג מקוקוס