קחו חבורה של אנשים, שימו לפניהם ירקות חתוכים, קרקרים או טורטייה חתוכה ומטבל או שניים ויש לכם חגיגה. הנשנוש הזה הוא כנראה אחד הקלילים שיש ובטח זה שמצליח להעביר את הזמן בכיף. הוא מתאים לאירוח, לערב משפחתי וכמובן גם סתם לבד. איולי חביב או סלסה, תמיד יתקבלו בברכה, אבל מה דעתכם לנסות כמה טוויסטים יותר מקוריים? הערב מנסים.  

מטבל קומות

למה להסתפק במטבל בודד אם אפשר לערום ממרחים וירקות בתוך קערה אחת ולקבל את כל הטעמים בביס מושלם? העיקרון הוא לקחת קערה גדולה ושקופה, לבנות בה שכבות של מטבלים וירקות ולהציג אותן לראווה. כן, כמו עוגה.

את שכבות המטבלים בונים בזהירות ובהתאם לדחיסות של כל אחד מהם, כדי שאף שכבה לא תקרוס או תזלוג לשנייה. ההמלצות שלנו: התחילו עם קטנייה כמו שעועית או אפונה שבושלו ורוסקו לפירה עם תוספות אהובות, מעל הניחו ממרח אבודקו בסגנון גוואקמולי, שלבו שכבת סלסה אדומה, ומעליה הניחו גבינת שמנת מתובלת לבחירתכם.  לגרסה מושחתת יותר מומלץ להוסיף גבינה קשה מגוררת מעל גבינת השמנת. לסיום הוסיפו שכבת ירקות כמו רצועות חסה, עגבניות שרי חצויות ועוד.

קחו קרקר, טורטיה פריכה או רבע פיתה שהושחמה על הגריל ויש לכם את הכף או המזלג שלכם להערב. הכניסו אותם עמוק לתוך הקערה לגריפת כל הטעמים והשכבות. רק אל תחטאו ב"דאבל דיפינג".

מטבל (צילום: Elena Veselova, shutterstock)
צילום: Elena Veselova, shutterstock

המטבל המשוגע

כולנו מכירים ואוהבים את הספייסי מיונז שנתן קיק של חריפות ותוספת צבע כתמתמה למיונז הקלאסי. למעשה, ישנם לא מעט רטבים מוכרים שהבסיס שלהם הוא מיונז, כמו רוטב אלף האיים. אבל מיונז הוא מוצר הרבה יותר ורסטילי ויכול להיות סוג של קנבס לבן שמקבל אליו בחיבוק תוספות שונות ומשונות. חבל שתגבילו אותו רק לתוספת סרירצ'ה או צ'ילי. שימו לב להצעות הייחודיות הבאות ואל תהיו מופתעים, הן לגמרי עובדות:

קחו ממרח היינץ, תוסיפו לו עם צ'אטני נענע לקיק של רעננות או שלבו בממרח דבש ושמן שומשום שיכבשו את חובבי המתוק. אפשר גם ללכת על תוספת של שבבי קייל מיובש לטאצ' הבריאותי או לשלב בממרח אבוקדו. אפשרות נוספת היא לתבל עם זעתר, סומאק או עם מלח ים אטלנטי שיעבדו נפלא. תנו לדמיון שלכם להתפרע והפתיעו עם מטבל יוצא דופן.

 

מטבל מיונז (צילום: היינץ)
צילום: היינץ

מטבל פיצה

לאוהבי הגיוונים, המטבל הבא הוא אחד המפתיעים והטעימים שיש. הרעיון מאחוריו הוא לקחת את הפיצה ולפרק אותה למטבל וחלק אפוי, שלא חייב אגב להיות בצק פיצה. גם פרוסות בגט יעבדו פה נהדר.

אז איך מתחילים: לוקחים גבינת שמנת, שמהווה את הבסיס למטבל, ומניחים בתחתית תבנית. מוסיפים מעל רוטב פיצה או מיוצ'ופ, מפזרים מוצרלה ופרמזן - לטעמי גבינה עמוקים יותר, ומכניסים לתנור עד שהגבינות נמסות ונוצרת השחמה קלה. הגישו חם ותנו לאורחים לטבול את חתיכות הבגט במטבל הפיצה המושלם שלכם. תודו שמדובר בנשנוש הרבה יותר קליל ומסקרן מעוד מגש פיצה.

מטבל פיצה (צילום: A_Lein, shutterstock)
צילום: A_Lein, shutterstock

מטבל אדום לבשר

הבשרים שלנו בדרך כלל מתחברים לפיתה או לתוספת בצלחת ושמחים לקבל את חברתם של החומוס והטחינה האולטימטיביים. למרות שאין ספק שהשילוב הוא מנצח, אפשר לשבור שגרה עם אפשרות לא פחות טובה שהופכת את היוצרות.

הבשרים שיתאימו למנה הם שיפודי פרגית, קוביות שמנמנות של קבב (אנחנו לא אומרים קבבונים בכוונה, כי אנחנו רוצים ביסים מחתיכות בשר שאינן סגורות מכל כיוון). גם שיפודי אנטריקוט או אונטריב יעבדו פה. אפשר אפילו לפרוס אותם קרים ואם אין, ללכת על פרוסות מגולגלות של פסטרמה/קורנביף.

הבשר במקרה הזה הוא הפיתה או חתיכות הטורטייה שלנו והוא זה שנכנס לטבילה קצרה במטבל פיקנטי שעשוי משילוב של מיוצ'ופ, פלפל שחור, פלפל חריף, מלח ים אטלנטי וגרידת לימון. בשרים הולכים מעולה גם עם טחינה אדומה מתובלת בעריסה ועם מטבל על בסיס רוטב היינץ עם פפריקה מעושנת שתוסיף קיק מעניין לכל ביס.

מטבל לבשר (צילום: Konstantin Kopachinsky, shutterstock)
צילום: Konstantin Kopachinsky, shutterstock

המטבל שמתאים להכול

המיוצ'ופ של היינץ, יצר כידוע רעש אדיר ברשת ברגע שהושק ומתברר שהשילוב בין הטעמים הדומים לרוטב וממרח אהובים, אלו שאנחנו בד"כ מכנים קטשופ ומיונז, מעורר הרבה יצרים. הרוטב המוכן והמאוזן, מעולה כמטבל בפני עצמו אבל תמיד תוכלו לגוון אותו. רוצים רעיונות? קבלו באהבה: המיוצ'ופ יודה לכם אם תוסיפו לו רוטב צ'ילי או רוטב ברביקיו ואפשר גם ללכת על שילוב בין בצל קצוץ, שמיר ומיץ לימון. סוג של רוטב רוסי, אם תרצו ומדובר על מטבל שהולך נהדר עם רצועות של ירקות, עם בשרים כבושים וגם עם קרקרים ועם ארטישוקים, עם לבבות דקל ועם תירס גמדי גם.

ממרח היינץ אינו מיונז כהגדרתו בת"י 431