צילום׃ אפיק גבאי, קפה נולה
עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות
עוגיות עצומות עם שוקולד צ'יפס, להחזיק בשתי ידיים ולהתענג על כל ביס
| קפה נולה
| פורסם 22/11/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (18 מנות):
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כוס חמאה רכה (220 גרם)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום דחוס
1 כפית תמצית וניל אמיתי
2 ביצים
2 כוסות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
3 מערבבים בקערה נפרדת את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4 מוסיפים לתערובת ביצה אחת בכל פעם ומערבבים היטב בכל פעם עד להטמעה.
5 מקפלים את התערובת לתוך קערת הקמח. מוסיפים את חתיכות השוקולד צ'יפס.
6 יוצרים עוגיות בעזרת כף "סקופ" של גלידה או קורצים בעזרת כוס מדידה מעוגלת של 1/4 כוס.
7 אופים למשך 8-10 דקות (בודקים אחרי 8 דקות שהעוגיות לא נשרפות או מתייבשות).
8 ממתינים 2 דקות לאחר האפייה ולאחר מכן מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מוחלט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!