אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, קפה נולה

עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

עוגיות מהממות עם חמאת בוטנים ושוקולד מריר שאי אפשר לעמוד בפניהן. לא תאמינו כמה קל להכין אותן

| קפה נולה | פורסם 22/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס אבקת קקאו

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס (180 גרם) חמאה קרה

1 כוס סוכר לבן

1 כוס סוכר חום כהה

3/4 כוס חמאת בוטנים

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל טהור

240 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה והמלח.

3 בקערה נפרדת מערבבים את החמאה והסוכרים בעזרת מיקסר חשמלי לקבלת תערובת חלקה ובהירה.

4 מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר את חמאת הבוטנים ומערבבים עד להיטמעות בתערובת.

5 מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ממשיכים לערבב לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.

6 מוסיפים לקערה את תערובת הקמח והקקאו, כל פעם שליש ממנה ומערבבים היטב. לסיום מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

7 בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.

8 מכניסים לתנור למשך 8-12 דקות, או עשד שהעוגיות יציבות אך עדיין רכות.

* מצננים את העוגיות לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!