מרק שוקולד עם מקלות בצק פריכים
הקינוח המנחם האולטימטיבי - מקלות פריכים ומתוקים, טבולים במרק שוקולד חם וסמיך
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למרק השוקולד:
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף ליקר קפה או שוקולד (אופציה)
למקלות המתוקים:
1 ק"ג בצק עלים קפוא מופשר
2 כוסות סוכר
מעט קינמון (אופציה)
50 גרם חמאה מומסת
כלים:
תבנית מרופדת בנייר אפייה (התבנית הגדולה של התנור)
גלגלת חיתוך של פיצה, או סכין גדולה וחדה
מערוך
אופן ההכנה:
1 מכינים את מרק השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ביחד עם השמנת המתוקה בפולסים של 20 שניות עד המסה מוחלטת ואחידה. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים את הליקר. מניחים בצד.
2 מכינים את המקלות המתוקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מפזרים כוס אחת מהסוכר על משטח העבודה. פותחים את הבצק המגולגל ומשטחים אותו מעל הסוכר, ומפזרים בצורה אחידה מעל הבצק את כוס הסוכר השנייה.
4 מרדדים מעט עם מערוך כדי להחדיר את הסוכר לתוך הבצק.
5 מטפטפים מעל הבצק את החמאה המומסת, ומפזרים מעל קינמון.
6 חותכים את הבצק בעזרת הגלגלת לרצועות באורך 15 ס"מ וברוחב 2 ס"מ, ומעבירים לתבנית האפייה. אפשר להשאיר אותן כמו שהן, או לגלגלן מעט לצורת בורג.
7 אופים במשך 10-13 דקות, ונזהרים לא לשרוף את הסוכר.
8 מגישים את מרק השוקולד בצלוחיות אישיות, יחד עם מספר מקלות מתוקים.
* את המקלות הנותרים שומרים בקופסה אטומה, ואת המרק במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!