עוגיות שוקולד צ'יפס
כל השבוע אנחנו מכינים, חותכים, מבשלים ומנקים עבורם. זה רק הגיוני שבשישי אנחנו נשב בסלון עם הקפה של שלוש וחצי, והם יגישו לנו מעוגיות השוקולד צ'יפס שהם הכינו. לבד ובקלות ובפחות מחצי שעה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
גמדת הבית הראשית הגיע השבוע עם הודעה חשובה: היא וחברתה מתעתדות להכין עוגיות, לארוז אותן, להוסיף פתק עם חיוך ולמכור אותן בדוכן שיקימו בדשא של המעון, בשעת איסוף הקטנטנים. אני בעד יזמות צעירה, בעד עצמאות ובעד חינוך לכלכלה נבונה מגיל צעיר, על כן שמחתי ותמכתי. הוחלט על הכנה ביום חמישי, אחרי ביה"ס, ומכירה בצהרי שישי. כשהמתכון בידן, נכנסו השתיים בצעד בטוח אל המכולת ואספו את כל המצרכים הדרושים. משם המשכנו הביתה. גמדת הבית הכריזה: "לפני הכל – מזון-פלאס!" והתחילה לארגן קעריות. החומרים נמדדו, עורבבו ("עכשיו אני מוסיפה ואת מערבבת. רגע... עכשיו את מוסיפה ואני מערבבת"), ומגשי עוגיות ריחניים החלו להגיח מן התנור. עד שהעוגיות התקררו, הוכנו פתקי "בתאבון", "שבת שלום" וגם "חג שמח" (חנוכה נראה להן מספיק קרוב כדי לאחל חג שמח ואני לא התווכחתי). העוגיות נארזו יפה והוכנסו לסלסלה. בצהרי יום שישי, הן התייצבו בדשא והציעו את מרכולתן. תוך דקות ספורות נמכרו כל העוגיות. כל אחת החזיקה בידה 11 שקלים ואפילו גמדת המשנה שמכרה שקית עוגיות אחת אחזה בגאווה בשני שקלים. הבנות חזרו הביתה גאות ומאושרות וגם אנחנו, ההורים, היינו גאים לא פחות. זה לא כל כך משנה שבפועל הן הפסידו עשרה שקלים. מה שהיה לי חבל במיוחד הוא שהספקתי לאכול עוגייה אחת בלבד...
מרכיבים (55 מנות):
200 גרם חמאה רכה (לעוגיות פרווה אפשר להמיר במרגרינה)
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום כהה
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב חמאה, סוכר לבן וסוכר חום לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים היטב לתערובת אחידה (התערובת לא חלקה לגמרי. זה בסדר).2. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה גדולה. מוסיפים מלח. מוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
3 מניחים ערימות קטנות של תערובת בתבנית, על גבי נייר אפייה: לוקחים כמות של כפית גדושה ובעזרת כפית שנייה מורידים את התלולית אל התבנית. מקפידים על רווחים של כ-5 ס"מ בין התלוליות. אפשר גם ליצור כדורים בגודל כדור פינג-פונג בידיים רטובות.4. אופים בחום של 190 מעלות, עשר דקות. מניחים לעוגיות להתקרר ושומרים בכלי אטום.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.