אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מאפינס שוקולד שוקולדיים במיוחד

עם שוקולד בפנים ושוקולד בחוץ, אין מצב שהילדים שלכם לא יהיו מאושרים. תכינו את זה איתם ביחד - ובכלל עשיתם להם את היום

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 06/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 2470 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס קמח

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס סוכר לבן

1/3 כוס קקאו

1/4 כפית מלח

1 שקית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד חלב

2 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

 

לציפוי:

75 גרם שוקולד חלב

4 כפות חלב

קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

1 מכניסים למעבד מזון את כל החומרים היבשים, כולל השוקולד כשהוא שבור לקוביות. מפעילים את מעבד המזון בכמה פולסים קצרים עד שנוצרת אבקה אחידה שבתוכה פיסות שוקולד קטנטנות.

2 מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט עד שהתערובת אחידה ולא יותר.

3 יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס, עד גובה של 1 ס"מ משפת התבנית. אופים בחום של 180 מעלות, 15 עד 20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. לחלופין, אפשר לאפות את המאפינס שוקולד 12 דקות בלבד ולהגיש מיד כשהמרכז נוזלי וחם.

4 מכינים את הציפוי: מחממים את החומרים במיקרוגל, 30 שניות בכל פעם ומערבבים, עד שכל השוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. יוצקים מעט מהקרם על כל מאפין שוקולד.

* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!