אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, קפה נולה

בראוניז

בראוניז רכים, נימוחים ופריכים עם עונג שרק שוקולד יכול לספק

| קפה נולה | פורסם 22/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 5094 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ:

6 כפות (90 גרם) חמאה רכה (ועוד מעט חמאה לשימון התבנית)

170 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה

רבע כוס אבקת קקאו

שלושת רבעי כוס קמח לבן

רבע כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס סוכר

2 ביצים גדולות

2 כפיות תמצית וניל טהור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ.

3 שופכים לקערה חסינת חום את החמאה, השוקולד והקקאו.

4 מרתיחים מים בסיר. כשהם מגיעים לרתיחה מניחים מעל הסיר את הקערה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים.

5 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.

6 מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך.

7 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. בהמשך מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת בתערובת.

8 שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו (אל תחכו שהקיסם יצא יבש). 

9 מוציאים את התבנית מהתנור ומצצנים באופן מוחלט על רשת.

* ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!