אוכל

עוגיות דליס - עוגיות סנדוויץ' ממולאות בנוגט ושוקולד

עוגיות שקדים פריכות ודקות של השף קונדיטור מיקי שמו, בסנדוויץ' מעולה עם מילוי נוגט או שוקולד

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שבלונות סיליקון (ניתן להשיג בחנויות מתמחות להכנת שוקולד ופרלינים)

לעוגיות:

3 חלבונים (במידה XL)

1/3 כוס סוכר (70 גר')

1.5 כוס אבקת שקדים ( שקדים טחונים ללא קליפה) (160 גר')

1 כוס אבקת סוכר (110 גרם)

25 גרם חמאה מומסת (אבל שצבעה עדיין לבן)

קורט ונילין

100 גרם שקדים קלויים וגרוסים או אגוזי לוז

למילוי:

100 גרם ממרח שוקולד אגוזים או ממרח נוגט

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את החלבונים עם חלק מכמות הסוכר, במהירות איטית במשך 4 דקות.

2 מוסיפים את יתרת הסוכר לקערת המיקסר תוך הקצפה. מערבלים עד לקבלת קצף חלק, בהיר ומבריק.

3 מקפלים פנימה את השקדים הטחונים ואת אבקת הסוכר.

4 מקפלים פנימה את החמאה המומסת ואת הווניל.

5 מניחים שבלונה של עוגיות על נייר האפייה שמונח על תבנית אפייה ומורחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה בעזרת מרית.

6 מחזיקים את נייר האפייה ומסירים את השבלונה.

7 מפזרים את השקדים הגרוסים או אגוזי הלוז ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-15 דקות.

8 מצננים את העוגיות. מכינים "סנדוויץ'" מהעוגיות, כשבין כל שתי עוגיות מורחים שכבה של נוגט או ממרח שוקולד חלב. כשסוגרים עוגיה על עוגיה - מסובבים חצי סיבוב, מה שמבטיח שכבת מילוי אחידה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!