עוגיות דליס - עוגיות סנדוויץ' ממולאות בנוגט ושוקולד
עוגיות שקדים פריכות ודקות של השף קונדיטור מיקי שמו, בסנדוויץ' מעולה עם מילוי נוגט או שוקולד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
שבלונות סיליקון (ניתן להשיג בחנויות מתמחות להכנת שוקולד ופרלינים)
לעוגיות:
3 חלבונים (במידה XL)
1/3 כוס סוכר (70 גר')
1.5 כוס אבקת שקדים ( שקדים טחונים ללא קליפה) (160 גר')
1 כוס אבקת סוכר (110 גרם)
25 גרם חמאה מומסת (אבל שצבעה עדיין לבן)
קורט ונילין
100 גרם שקדים קלויים וגרוסים או אגוזי לוז
למילוי:
100 גרם ממרח שוקולד אגוזים או ממרח נוגט
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את החלבונים עם חלק מכמות הסוכר, במהירות איטית במשך 4 דקות.
2 מוסיפים את יתרת הסוכר לקערת המיקסר תוך הקצפה. מערבלים עד לקבלת קצף חלק, בהיר ומבריק.
3 מקפלים פנימה את השקדים הטחונים ואת אבקת הסוכר.
4 מקפלים פנימה את החמאה המומסת ואת הווניל.
5 מניחים שבלונה של עוגיות על נייר האפייה שמונח על תבנית אפייה ומורחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה בעזרת מרית.
6 מחזיקים את נייר האפייה ומסירים את השבלונה.
7 מפזרים את השקדים הגרוסים או אגוזי הלוז ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-15 דקות.
8 מצננים את העוגיות. מכינים "סנדוויץ'" מהעוגיות, כשבין כל שתי עוגיות מורחים שכבה של נוגט או ממרח שוקולד חלב. כשסוגרים עוגיה על עוגיה - מסובבים חצי סיבוב, מה שמבטיח שכבת מילוי אחידה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!