אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פאדג' שוקולד ביתי

ממתק שוקולד שילדים מתים עליו, ואפשר להבין למה. מתוק מתוק ופשוט להפליא להכנה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 24/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

גמדת הבית: "אמא, אפשר להכין פוּז'?"

אמא: "???"

גמדת הבית: "אפשר?"

אמא: "להכין מה???"

גמדת הבית: "פוּז'. זה פאדג' אבל בצרפתית".

אמא: "???"

גמדת הבית: "אמא, את מתחילה לחזור על עצמך"....

 

הדיאלוג הזה התקיים במטבח שלנו לפני כמה ימים. מכיוון שגמדת הבית יודעת בעל פה את רוב פרקי מאסטר שף וקוראת להנאתה לפני השינה ספרי בישול, שאלתי מאיפה המתכון. אני אחסוך מכם את סימני השאלה שנרשמו על פני כשהתשובה הייתה "זה מתכון של איאן פלמינג". אחרי שלמסיבת יום ההולדת שלה הוכנו צפרדעי שוקולד ושיקויים על פי ספרי הארי פוטר, מסתבר שהגיע תורהּ של צ'יטי צ'יטי בנג בנג האגדית. אחרי שסיימה לקרוא את הרפתקאותיה של המכונית המופלאה, גילתה שבסוף הספר מסתתר מתכון לפוּז' הסודי של מסייה בון-בון, הלא הוא פאדג' שוקולד. כנראה שמסייה בון-בון אהב מתוק. מאוד מתוק. אז אחרי הכנה ראשונה לפי המתכון המקורי, הכנסנו כמה שינויים קטנים וקיבלנו פוּז' סודי משופר וקצת יותר מאוזן. הוא עדיין מאוד מאוד מתוק. מומלץ לצרוך במנות קטנות ביותר.

 

שימו לב – בזמן הבישול התערובת חמה מאוד! הילדים יכולים למדוד כמויות, לשקול ולהכניס לסיר, אך את הבישול יעשה מבוגר (אחראי) בלבד!

מרכיבים :

לתבנית קטנה, 18X25 ס"מ:

500 גרם אבקת סוכר

1 פחית חלב מרוכז

100 גרם חמאה

1 כף מים

1 כף דבש

5 כפות קקאו

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את כל החומרים מלבד הווניל. מערבבים כל הזמן, עד שהתערובת אחידה וחלקה.

2 מגבירים את האש ללהבה הגבוהה ביותר האפשרית ומביאים את התערובת לרתיחה. מערבבים מדי פעם.

3 מבשלים ברתיחה חזקה כ-5 דקות ובודקים: מטפטפים טיפה מהתערובת לתוך כוס מים קרים. אם הטיפה יוצרת כדור רך – התערובת מוכנה. אם לא, ממשיכים לבשל עוד שתי דקות ובודקים שוב.

4 מכבים את האש ומערבבים היטב עד שהתערובת מפסיקה לבעבע. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת. מניחים לפאדג' להתקרר לחלוטין, וחותכים לקוביות. שומרים בכלי אטום.

 

 

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.