אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

שניצל פלאפל אפוי

שילוב של שתי אהבות ותיקות חייב להיות מתכון מנצח. במקרה הזה לקחנו את השניצל המסורתי, החלפנו את פירורי הלחם בתערובת פלאפל, ומהר מאוד הבנו שיש לנו ביד מתכון מנצח, שיכבוש כל ילד ומבוגר

| עוף טוב | פורסם 18/05/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג חזה עוף, פרוס לשניצל

1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים למשך כ-12 שעות

12 גבעולי פטרוזיליה

12 גבעולי כוסברה

3 שיני שום

1 כפית כמון

2 כוסות פירורי לחם

1 כוס קמח לבן

2 ביצים טרופות

מלח ים

פלפל שחור

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מעבירים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה, הכוסברה, השום והכמון, לקערת מעבד המזון וקוצצים היטב בעזרת להב פלדה.

2 מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם, וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית ואוורירית.

3 מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה רחבה, מניחים בשתי קערות נוספות את הקמח והביצים, ומוסיפים אליהן את המלח והפלפל.

4 מסדרים נייר אפייה על גבי תבנית רחבה, ויוצקים מעליו מחצית משמן הזית.

5 טובלים כל פרוסת חזה עוף בקמח, ומנערים מעט על מנת להפטר מעודפים. טובלים שוב, הפעם בביצה הטרופה, ומעבירים את חזה העוף לקערת פירורי הפלאפל, ומצפים היטב.

6 מניחים על גבי נייר האפייה, וחוזרים על התהליך עם יתר חתיכות חזה העוף.

7 יוצקים מעל את שמן הזית שנותר, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להזהבה. מגישים חם עם סלט קצוץ וטחינה טובה.

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?