אוכל
צילום׃ דן פרץ, mako אוכל

מעקוד עוף טונסאי

הנה מעקוד עוף שיעשה לכם את ארוחת שישי וגם את נשנוש השאריות למחרת: עוף מפורק שנאפה עם חלה שהושרתה במים, ביצים, שמן זית ותיבול עדין עדין של כורכום, מלח ופלפל. כשאומרים שפשטות מנצחת מתכוונים בדיוק לזה

| עוף טוב | פורסם 20/07/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

500 גרם חזה עוף נקי מעור ומעצמות 

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) מים 

3 פרוסות חלה (לא טריות)

חצי כפית כורכום

מלח ים

פלפל שחור

6 ביצים

4 כפות (60 מ"ל) שמן זית

אופן ההכנה:

1 מנקים את חזה העוף משאריות סחוס ועצמות ומפרידים אותו לשני חלקים. מניחים אותם בסיר קטן ויוצקים מעליהם את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שצבע העוף מבהיר והוא מבושל כולו. מתבלים במעט מלח ופלפל, מסירים מן האש ומצננים.

2 בינתיים משרים את פרוסות החלה במים למשך כ-15 דקות עד שהן ספוגות היטב. סוחטים אותן ומפוררים אל קערת הערבוב. מוציאים את חזה העוף מנוזלי הבישול אך שומרים עליהם בנפרד. קוצצים ומפוררים את העוף לחתיכות קטנות אל תוך הקערה. מתבלים בכורכום ועוד מעט מלח ופלפל. שוברים אל הקערה את הביצים וטורפים יחד לקבלת בלילה אחידה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים את השמן אל תבנית פיירקס בקוטר 25 ס"מ ומשמנים היטב את הדפנות. מעבירים את התבנית אל התנור ומחממים את השמן במשך 5-10 דקות, עד שהשמן מתחיל להעלות עשן והוא חם מאוד. מוציאים בזהירות את התבנית, יוצקים את תערובת המעקוד אל מרכזה ומשטחים בצורה אחידה.

4 מחזירים את התבנית אל התנור ומנמיכים את החום ל-140 מעלות. אופים כ-25 דקות עד שהבלילה מזהיבה ומעט תופחת. פותחים את דלת התנור ויוצקים מעל המעקוד מחצית מנוזלי הבישול באופן אחיד. אופים עוד כ-10 דקות ויוצקים גם את החלק השני של הציר. אופים כ-10 דקות נוספות עד שהמעקוד מוצק וזהוב.

5 מוציאים את המעקוד מהתנור ומניחים לו להצטנן מעט. מעבירים סכין חדה סביב הדפנות והופכים את המאפה אל צלחת ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר.

>> בשבוע שעבר הכנו פוטטו סקינס ממולאים בפפרוני

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"