אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

טוסט קורנביף

כשרוצים להתפנק עם משהו טעים אבל אין כוח לטרוח במטבח - הפתרון המתבקש הוא טוסט. ואנחנו אומרים: למה להסתפק בטוסט הסטנדרטי (לחם-קטשופ-גבינה-לחם), אם אפשר לתת בראש עם כריך חם של נקניק ומיונז פלפלים?

עז תלם | בשיתוף עוף טוב | פורסם 08/01/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 פרוסות לחם כהה שאוהבים

2 כפות שמן זית

1 חבילה קורנביף (180 גרם)

1 עגבנייה, פרוסה

למיונז פלפלים מעושן:

3 כפות מיונז איכותי

1-2 פלפלים קלויים (ניתן לקלות בעצמכם או לקנות)

כפית פפריקה מעושנת

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 למיונז: מעבירים את המיונז לכוס גבוהה. מוסיפים את הפלפלים הקלויים והפפריקה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לממרח חלק. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

2 לכריך: משמנים את הלחם משני הצדדים וקולים במחבת פסים מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד, עד שהלחם נהיה טוסט.

3 מרכיבים שני כריכים גבוהים ויפים עם הקורנביף, המיונז המעושן ופרוסות העגבנייה.

4 אם רוצים, מחממים את הכריכים 5-6 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

5 מגישים מיד עם עוד רטבים שאוהבים, עלי חסה ומלפפון חמוץ.

טיפ: לקליית הפלפלים בעצמכם, חוצים 2 פלפלים אדומים לאורך, מסירים את הליבה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית וצולים בתנור שחומם ל-190 מעלות 25 דקות עד שהקליפה משחירה ובשר הפלפל מתרכך. נותנים לפלפל להתקרר, וקולפים.