טוסט קורנביף
כשרוצים להתפנק עם משהו טעים אבל אין כוח לטרוח במטבח - הפתרון המתבקש הוא טוסט. ואנחנו אומרים: למה להסתפק בטוסט הסטנדרטי (לחם-קטשופ-גבינה-לחם), אם אפשר לתת בראש עם כריך חם של נקניק ומיונז פלפלים?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
4 פרוסות לחם כהה שאוהבים
2 כפות שמן זית
1 חבילה קורנביף (180 גרם)
1 עגבנייה, פרוסה
למיונז פלפלים מעושן:
3 כפות מיונז איכותי
1-2 פלפלים קלויים (ניתן לקלות בעצמכם או לקנות)
כפית פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 למיונז: מעבירים את המיונז לכוס גבוהה. מוסיפים את הפלפלים הקלויים והפפריקה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לממרח חלק. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2 לכריך: משמנים את הלחם משני הצדדים וקולים במחבת פסים מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד, עד שהלחם נהיה טוסט.
3 מרכיבים שני כריכים גבוהים ויפים עם הקורנביף, המיונז המעושן ופרוסות העגבנייה.
4 אם רוצים, מחממים את הכריכים 5-6 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
5 מגישים מיד עם עוד רטבים שאוהבים, עלי חסה ומלפפון חמוץ.
טיפ: לקליית הפלפלים בעצמכם, חוצים 2 פלפלים אדומים לאורך, מסירים את הליבה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית וצולים בתנור שחומם ל-190 מעלות 25 דקות עד שהקליפה משחירה ובשר הפלפל מתרכך. נותנים לפלפל להתקרר, וקולפים.