אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה עם רצועות עוף ואפונה

פסטה עם רצועות עוף ברוטב פסטו, עגבניות לחות ואפונה, שכל כולה מוכנה בחצי שעה הודות לטיפ מעולה - את האפונה חולטים ביחד עם הפסטה וחוסכים זמן ועבודה. מנה צבעונית, טעימה, קלילה ומשמחת

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 14/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם פסטה קצרה

2 כוסות אפונה מוקפאת

2-3 כפות שמן

5 שיני שום, כתושות

חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות

רבע כוס עגבניות לחות (להשיג ברשתות השיווק) חתוכות לרצועות

מלח

פלפל שחור

לפסטו:

צרור עלי בזיליקום

חופן צנוברים או אגוזי מלך

שן שום 

מלח

שמן זית

להגשה:

עלי בזיליקום טריים 

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה עד לרמת אל דנטה. מוסיפים את האפונה לסיר דקה-שתיים לפני סיום הבישול. מסננים, ושומרים כשליש כוס מהנוזלים.

2 טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת ממרח.

3 במחבת עם שמן מטגנים קלות את השום (נזהרים שלא יישרף) ומוסיפים בסבבים את רצועות העוף. מטגנים עד שהעוף משנה את צבעו.

4 מוסיפים 2-3 כפות גדושות פסטו, ומערבבים היטב כך שכל הנתחים יספגו מטעמו.

5 מוסיפים את האפונה החלוטה, עגבניות לחות ופסטה ומעט ממי הבישול של הפסטה. מערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ומגישים עם עלי בזיליקום טריים.

>> בשבוע שעבר הכנו דפי אורז עם עוף וירקות

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה