פסטה עם רצועות עוף ואפונה
פסטה עם רצועות עוף ברוטב פסטו, עגבניות לחות ואפונה, שכל כולה מוכנה בחצי שעה הודות לטיפ מעולה - את האפונה חולטים ביחד עם הפסטה וחוסכים זמן ועבודה. מנה צבעונית, טעימה, קלילה ומשמחת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם פסטה קצרה
2 כוסות אפונה מוקפאת
2-3 כפות שמן
5 שיני שום, כתושות
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות
רבע כוס עגבניות לחות (להשיג ברשתות השיווק) חתוכות לרצועות
מלח
פלפל שחור
לפסטו:
צרור עלי בזיליקום
חופן צנוברים או אגוזי מלך
שן שום
מלח
שמן זית
להגשה:
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה עד לרמת אל דנטה. מוסיפים את האפונה לסיר דקה-שתיים לפני סיום הבישול. מסננים, ושומרים כשליש כוס מהנוזלים.
2 טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת ממרח.
3 במחבת עם שמן מטגנים קלות את השום (נזהרים שלא יישרף) ומוסיפים בסבבים את רצועות העוף. מטגנים עד שהעוף משנה את צבעו.
4 מוסיפים 2-3 כפות גדושות פסטו, ומערבבים היטב כך שכל הנתחים יספגו מטעמו.
5 מוסיפים את האפונה החלוטה, עגבניות לחות ופסטה ומעט ממי הבישול של הפסטה. מערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ומגישים עם עלי בזיליקום טריים.
>> בשבוע שעבר הכנו דפי אורז עם עוף וירקות
>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה