אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

פאי רועים עם כרובית

אחד הדברים הכי אהובים עלינו בקיץ הוא לסגור הכל, להדליק מזגן על טמפרטורה מקפיאה, ולהתפנק עם מנות שעושות חם בבטן ושמח בלב. פאי הרועים הזה, עם תוספת הכרובית המדליקה, הוא דוגמה נהדרת לכך

| עוף טוב | פורסם 10/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למלית:

2 כרוביות בינוניות, טריות ומוצקות

2 תפוחי אדמה גדולים או 4 קטנים

2 ביצים

מלח דק

לבסיס הבשר:

2 בצלים

רבע כוס שמן זית

4 שיני שום, קצוצות

מעט תימין

1 קילו בשר עוף טחון

4 כפות קמח

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מפרקים את הכרוביות לפרחים ושוטפים היטב. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.

2 מעבירים את פרחי הכרובית ותפוחי האדמה לרשת אידוי בתוך סיר מעט מים, מכסים ומאדים עד לריכוך (שימו לב שמשך האידוי של הכרובית קצר מזה של תפוחי האדמה).

3 מעבירים את הכרובית ותפוחי האדמה לקערה ומניחים להם להצטנן.

4 אחרי צינון מוחלט מועכים את הכרובית יחד עם תפוחי האדמה, מוסיפים פנימה את הביצים והמלח, ממשיכים למעוך עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מכינים את בסיס הבשר: קוצצים דק את הבצלים ומאדים אותם במחבת עם מעט שמן הזית עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום והתימין, ומערבבים כדקה. מוסיפים את בשר העוף ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ. כשצבע הבשר הופך לאפור ומרבית הנוזלים מתאדים, מוסיפים את הקמח בהדרגה, מערבבים היטב ונזהרים שלא לשרוף את הבשר. ממליחים, מפלפלים, טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.

7 מעבירים את בשר העוף לתבנית מתאימה (או לסיר כבד חסין חום) כך שיגיע לגובה של כשלושה רבעים מהכלי. מכסים בפירה תפוחי האדמה והכרובית ומחליקים את פני הפשטידה בעזרת מרית. מכניסים לתנור לכ-20 דקות, רק עד שהציפוי מקבל גוון זהוב ופריך.

>> בשבוע שעבר הכנו כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתים

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"