פוקצ'ה בטעמים מעושנים
פוקצ'ה טעימה תלווה נפלא כל ארוחת בוקר, ותשדרג כל ארוחה כמנה ראשונה, תוספת או אפילו מנה עיקרית. כדי לקבל פוקצ'ה בטעם מיוחד ומפתיע נסו להכניס פסטרמה או נקניק לתוך הבצק, לפני האפייה. ההנאה מובטחת!
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג קמח לבן
25 גרם שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
2 כפות בזיליקום קצוץ
1 אריזה פסטרמה מקסיקנית, קצוצה דק
מלח
פלפל שחור
כ-600 מ"ל מים
100 מ"ל שמן זית + שמן נוסף להברשת הפוקצ'ה
אופן ההכנה:
1 מתקינים במערבל המזון את וו הלישה. מכניסים לקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים כ-2 דקות.
2 מוסיפים את השום, הבזיליקום והפסטרמה וממשיכים לערבב. מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את המים ושמן הזית בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט לח (מכיוון שקמחים שונים סופחים מים בדרגות שונות, ייתכן שלא יהיה צורך בכל המים, או שיהיה צורך בקצת יותר).
3 משמנים במעט שמן זית תבנית של התנור או תבנית חד פעמית ומשטחים בה את הבצק. מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה של כ-45 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. בעזרת האצבעות יוצרים בבצק גומות ומטפטפים שמן זית בנדיבות. אופים כ-35 דקות. מגישים עם מטבל של שמן זית עם מעט רוטב בלסמי.
צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!
סטיילינג: נורית קריב.
ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 801 קלוריותחלבון: 28 גרםפחמימות: 125 גרםסיבים תזונתיים: 6 גרםשומן: 21 גרםמתוכו שומן רווי: 3 גרםכולסטרול: 14 מ"ג
פסטרמה אמריקאית מעולה באתר עוף טוב