אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

פוטטו סקינס ממולאים בפפרוני ובצל

פוטטו סקינס הוא אחד המתאבנים האמריקאיים הכי פופולרים ומוצלחים, ולגמרי בצדק. כחטיף או כמנה מלווה, ברגע שתשלפו אותם מהתנור הם ייעלמו הרבה לפני שתספיקו להציג אותם

| עוף טוב | פורסם 13/07/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפוטטו סקינס:

12 תפוחי אדמה בינוניים, חלקים ושטופים

חצי כוס שמן זית

חצי ק"ג מלח גס

למילוי:

2 בצלים 

2 כפות שמן זית

2 כפות מיונז

200 גרם פפרוני

מלח ים

פלפל שחור 

אופן ההכנה:

1 מעבירים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לקערה עמוקה, יוצקים מעליהם רבע כוס שמן ומנערים כך שיתכסו היטב.

2 שופכים את המלח הגס בשולי תבנית האפייה ומסדרים אותו כך שרוב התבנית תישאר נקייה והמלח ייערם מסביב. מניחים את תפוחי האדמה במרכז התבנית, זה ליד זה, כך שלא ייגעו במלח הגס, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות. אופים כשעה, רק עד שתפוחי האדמה יתרככו מעט ועורם יזהיב.

3 מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים אותו דולק. נפטרים מהמלח ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר עד שניתן יהיה לטפל בהם בעזרת הידיים. חוצים אותם לאורכם ומרוקנים את חלקם הפנימי והרך בעזרת כפית, כך שנותרת שכבה בעובי של כחצי ס"מ הצמודה לקליפה. מעבירים את החלק הפנימי לקערה נפרדת.

4 מטפטפים כמה טיפות שמן לחלקו הפנימי של כל תפוד ומשפשפים היטב בעזרת האצבעות כך שיתכסה היטב. מניחים את החצאים (כשקליפתם פונה כלפי מטה) על גבי התבנית ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות עד שגם החלק הפנימי יזהיב מעט.

5 מכינים את המילוי: פורסים דק את הבצלים, מפרידים לטבעות ומטגנים במחבת רחבה עד להזהבה. מסירים מן האש ומערבבים אותם עם חלקם הפנימי של תפוחי האדמה והמיונז. מתבלים במלח ובפלפל.

6 חותכים את פרוסות הפפרוני לרצועות ברוחב 3-4 מ"מ ומניחים בצד.

7 מוציאים את הקליפות מן התנור, מניחים כף ממילוי תפוחי האדמה והבצל בתוך כל אחת מהן ומניחים מעל את רצועות הפפרוני. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות עד שהמילוי נצרב ומבעבע, ומגישים חם עם כוס בירה קרה.

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?