אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

מרק עוף אמיתי

לא משנה אם אתם ילדים, או שכבר יש לכם ילדים משלכם - מרק עוף אמיתי וביתי תמיד יחמם לכם את הבטן, ובעיקר את הלב

| עוף טוב | פורסם 16/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 עוף שלם טרי

אריזת כנפי עוף טריות

4 ליטרים מים

6 גזרים

1 שורש סלרי

2 שורשי פטרוזיליה

2 בצלים

5 גבעולי סלרי על עליהם

1 עגבנייה בשלה

5 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

פלפל שחור גרוס

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור שמיר

מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את העוף השלם ואת הכנפיים תחת מים זורמים, מעבירים לסיר הבישול ויוצקים מעל את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבישול בבעבוע עדין. מסירים את הקצף והשומן מעל פני הנוזל בעזרת כף ומבשלים כ-10 דקות נוספות עד שלא מופיע יותר קצף.

2 קולפים את ירקות השורש, חוצים ומוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, העגבנייה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ופלפל שחור. מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים. מוסיפים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים כרבע שעה נוספת. הירקות והעוף מפרישים מלח במהלך הבישול ולכן מוסיפים את המלח רק בסופו, טועמים ומתקנים תיבול.

3 מוציאים את העוף והכנפיים מן המרק, מפרקים את הבשר מן העצמות ומחזירים אותו אל הסיר. מגישים חם-חם, עם שקדי מרק או כופתאות.

סטיילינג: נורית קריב.

ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 379 קלוריותחלבון: 39 גרםפחמימות: 13 גרםסיבים תזונתיים: 4 גרםשומן: 19 גרםמתוכו שומן רווי: 5 גרםכולסטרול: 113 מ"ג

צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!

>> בפעם שעברה הכנו שניצל עננים אפוי

>> והנה עוד ים מתכונים לראש השנה