אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

קציצות עוף, אורז וירקות

הנה לכם מתכון לקציצות שהן לגמרי ארוחה שלמה. איך זה קורה? ערבבו עוף, אורז וירקות, צרו קציצות, וכל מה שנשאר לכם הוא רק להביא לחם כדי לנגב את כל היופי הזה

| עוף טוב | פורסם 15/06/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

1 קילוגרם בשר עוף טחון (עדיף מן הירך)

1 בצל קטן

1 קישוא

1 תפוח אדמה

1 גזר

1 צרור פטרוזיליה

4 פרוסות לחם

1 כוס אורז לא מבושל

מלח ים

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

2 ביצים

1 וחצי כוסות סולת

שמן צמחי לטיגון

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מרוקאית

חצי כפית כמון

מלח ים

פלפל שחור גרוס

2 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מגרדים בפומפייה דקה את הבצל, הקישוא, תפוח האדמה והגזר, ומעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון. קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים גם אותה.

2 משרים את פרוסות הלחם במים ל-2 דקות, סוחטים היטב ומפוררים אל הקערה. מוסיפים גם את האורז, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3 טורפים את הביצים בקערה אחת, ומפזרים את הסולת בשנייה. מחממים את השמן בגובה 1 ס"מ במחבת רחבה.

4 בידיים רטובות, יוצרים קציצות בגודל אגוז מלך ופוחסים אותן מעט. טובלים בביצה ואח"כ בסולת ומטגנים אותן עד להזהבה בשמן הרותח, משני הצדדים, ומניחים בצד על צלחת עם נייר סופג.

5 מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

6 מסדרים את הקציצות בצפיפות בסיר עם הרוטב, כך שהנוזלים מכסים את הקציצות כמעט כליל, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. מדי פעם יוצקים מהרוטב על גבי הקציצות בעזרת כף (הנוזלים יספגו בקציצות וירככו את האורז והקציצות יתפחו מעט).

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?