אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

שישליק פרגיות בשום, נענע וסומאק

מבין כל שיפודי העולם אנחנו חייבים להודות ששיפוד פרגית הוא זה האהוב העלינו ביותר. בין שלל הוויראציות שיש לו, זו כבשה אותנו במיוחד עם הטאץ' הקיצי והחמצמץ של הנענע והסומאק

| עוף טוב | פורסם 27/07/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג פרגיות (ירך עוף מפורקת)

שיניים קלופות מראש שום שלם

8 גבעולי נענע

1 כף גדושה של סומאק

מיץ מ-2 לימונים

רבע כוס שמן זית

מלח ים

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את שיני השום ומעבירים לקערה. מפרידים את עלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הסומאק. יוצקים על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

2 חותכים את הפרגיות לנתחים בגודל אחיד ונפטרים מעודפי השומן והגידים. מעבירים את הנתחים אל המשרה ומעסים אותם בעזרת הידיים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה עם עדיפות ללילה שלם.

3 משחילים את הנתחים על גבי שיפודים וצולים על גריל פחמים או על מחבת פסים על הגז. מגישים עם עגבניות צלויות, טחינה מעולה ופיתה. 

>> בשבוע שעבר הכנו מעקוד עוף טוניסאי

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"