אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

חזה עוף בקרמל סויה וחמאת בוטנים

כשהמטבח הישראלי פוגש את המטבח האסייתי, נוצרת מנה חדשה בטעם בינלאומי!

עמרי בן פרז | עוף טוב | פורסם 29/10/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ כוס (120 מ"ל) רוטב סויה

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס חמאת בוטנים

½ כוס חלב קוקוס

¼ כוס שמן תירס

1 כפית אבקת צ'ילי מתוק

2 חזות עוף שלמים טריים, נקיים מגידים וחצויים לשתי אונות כל אחד

אופן ההכנה:

1 להכנת קרמל הסויה: יוצקים את הסויה ואת הסוכר לסיר ומבשלים אותם יחד על אש בינונית עד שהסוכר נמס. ממשיכים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש.

2 להכנת רוטב חמאת הבוטנים: מערבבים יחד את חמאת הבוטנים וחלב הקוקוס בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד.

3 מחממים בסיר נוסף את השמן והצ'ילי תוך כדי ערבוב רק עד שמתקבל שמן בגוון אדמדם בוהק. מסירים מהאש ומורחים על נתחי החזה מכל הצדדים.

4 ניתן לצלות את העוף בתנור או על-גבי מחבת פסים. בתנור: מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים את הנתחים על גבי רשת ומכניסים לתנור, עם תבנית מתחת לרשת. צולים כ-10 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב ומצודד.על מחבת פסים: מלהיטים את המחבת ללא שמן על אש גבוהה ומניחים עליה את נתחי העוף. צולים כ-5 דקות עד שמתקבלים סימני חריכה יפים, הופכים וצולים מן הצד השני כ-5 דקות נוספות.

5 בינתיים מחממים במחבת רחבה ½ כוס מרוטב חמאת הבוטנים עם 2 כפות מקרמל הסויה. מערבבים היטב על להבה נמוכה עד שהרוטב חמים. מוציאים את הנתחים מן התנור ומעבירים לרוטב. הופכים אותם בתוך הרוטב פעם ופעמיים ומגישים מיד, עם הרבה רוטב ועם אורז לבן או סלט מלפפונים וכוסברה רענן.

צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!

 

סטיילינג: נורית קריב. 

ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 860 קלוריותחלבון: 59 גרםפחמימות: 39 גרםסיבים תזונתיים: 2 גרםשומן: 52 גרםמתוכו שומן רווי: 16 גרםכולסטרול: 160 מ"ג

מוצר חזה עוף צלוי בעוף טוב

>> קציצות עם חצילים
>> קיש סלק ופטה