פריטטה גבוהה ויפה עם סלמי, בצל ופלפלים
אם היינו אומרים לכם שיש לנו בדיוק את ארוחת הערב שאתם מחפשים לאמצע השבוע, כשכבר ממש אין לכם כוח - הייתם מבקשים מתכון? ברור שכן. אז הנה: פריטטת סלמי מהממת בלי זמן המתנה מייגע או יותר מדי הכנות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
2-3 כפות שמן זית
1 בצל סגול בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 פלפל אדום קטן, מנוקה מזרעים וחתוך לקוביות
1 חבילה סלמי, חתוך לרצועות
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
5 ביצים גודל M
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית במחבת נון סטיק קטנה שניתן להכניס לתנור.
2 מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית גבוהה כ-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט ונעשה שקוף.
3 מוסיפים את קוביות הפלפל ומקפיצים 2 דקות נוספות עד שהן מתחילות להתרכך. מוסיפים את הנקניק, מערבבים בעדינות ומתבלים במלח ופלפל.
4 מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
5 טורפים את הביצים עם מעט מלח ומוסיפים למחבת.
6 מערבבים מעט את תכולת המחבת כך שהביצים יגיעו לכל פינה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-4-5 דקות עד שהביצים מבושלות כמעט לחלוטין.
7 מעבירים את המחבת לתנור חם (180 מעלות) ואופים 3-4 דקות נוספות עד שהביצים מבושלות לחלוטין.
8 מוציאים (בזהירות! הידית חמה), הופכים את הפריטטה לצלחת הגשה ופורסים למנות. מגישים עם סלט קצוץ, לחם וממרחים שאוהבים.
* רוצים שהפריטטה תיראה כמו בתמונה? סדרו את התוספות בשכבות.