אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פריטטה גבוהה ויפה עם סלמי, בצל ופלפלים

אם היינו אומרים לכם שיש לנו בדיוק את ארוחת הערב שאתם מחפשים לאמצע השבוע, כשכבר ממש אין לכם כוח - הייתם מבקשים מתכון? ברור שכן. אז הנה: פריטטת סלמי מהממת בלי זמן המתנה מייגע או יותר מדי הכנות

עז תלם | בשיתוף עוף טוב | פורסם 10/01/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

2-3 כפות שמן זית

1 בצל סגול בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 פלפל אדום קטן, מנוקה מזרעים וחתוך לקוביות

1 חבילה סלמי, חתוך לרצועות

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

5 ביצים גודל M

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית במחבת נון סטיק קטנה שניתן להכניס לתנור.

2 מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית גבוהה כ-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט ונעשה שקוף.

3 מוסיפים את קוביות הפלפל ומקפיצים 2 דקות נוספות עד שהן מתחילות להתרכך. מוסיפים את הנקניק, מערבבים בעדינות ומתבלים במלח ופלפל.

4 מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.

5 טורפים את הביצים עם מעט מלח ומוסיפים למחבת.

6 מערבבים מעט את תכולת המחבת כך שהביצים יגיעו לכל פינה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-4-5 דקות עד שהביצים מבושלות כמעט לחלוטין.

7 מעבירים את המחבת לתנור חם (180 מעלות) ואופים 3-4 דקות נוספות עד שהביצים מבושלות לחלוטין.

8 מוציאים (בזהירות! הידית חמה), הופכים את הפריטטה לצלחת הגשה ופורסים למנות. מגישים עם סלט קצוץ, לחם וממרחים שאוהבים.

* רוצים שהפריטטה תיראה כמו בתמונה? סדרו את התוספות בשכבות.