צילום׃ דן פרץ, עוף טוב
עוף קריספי בציפוי קרונפלקס
למה לאכול קורנפלקס רק בבוקר ושניצל רק בצהריים - כשאפשר לשלב וליהנות פעמיים? תכירו את המנה הקריספית והפשוטה כל כך להכנה שלא תצליחו להפסיק לטרוף
טרי הררי | עוף טוב
| פורסם 27/08/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות קורנפלקס בטעם טבעי
אריזת שוקי עוף (6 יחידות) או כרעיים (2-3 יחידות) ללא עור
4 כפות דבש או סילאן
אבקת שום
אופן ההכנה:
1 מכניסים את הקורנפלקס לשקית עמידה ונקייה, סוגרים את השקית היטב ומועכים את הפתיתים בעזרת מערוך, או מרסקים אותם גס במעבד מזון.
2 מצפים את חלקי העוף במעט דבש או סילאן - למריחה קלה ניתן לחמם מעט את הדבש. בוזקים מעל אבקת שום לפי הטעם, מפזרים את הקורנפלקס המרוסק ומהדקים אותו אל חלקי העוף.
3 מחממים תנור לחום של 200-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4 מניחים את חלקי העוף המצופים בתבנית ואופים 40 דקות, עד לקבלת גוון זהוב וציפוי פריך.
ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 185 קלוריותחלבון: 23 גרםפחמימות: 12 גרםסיבים תזונתיים: 0 גרםשומן: 5 גרםמתוכו שומן רווי: 1 גרםכולסטרול: 70 מ"ג
סטיילינג: נורית קריב