אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

פסטרמה הודו ביתית בחצילים שרופים ונענע

נמאס לכם מפסטרמות תעשייתיות? עוד פעם שלחתם את הילדים לבית הספר עם כריך שחזר יחד איתם? למה שלא תנסו משהו חדש? פסטרמה ביתית עם חצילים ונענע שאפשר לאכול קרה או חמה

| עוף טוב | פורסם 07/09/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 308 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים בינוניים

6-8 עלי נענע טריים

מיץ מלימון אחד

4 שיני שום

1 כפית מלח

1 כוס מים

1 כף פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

חצי פרפר חזה הודו (700-800 גרם)

אופן ההכנה:

1 קולים את החצילים על גבי להבת הגז עד שהקליפה שרופה היטב מכל צדדיה. קולפים את החצילים, מעבירים את הקליפות למעבד מזון בעל להב פלדה ומוסיפים מחצית מבשרו של חציל אחד.

2 מוסיפים את עלי הנענע, מיץ הלימון, השום, המלח והמים ומפעילים את מעבד המזון במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה.

3 יוצקים את התערובת לקערה המתאימה לנתח הבשר ומוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל ובשר ההודו. מוודאים שהנתח מכוסה כולו, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (עם עדיפות ל-24 שעות). הופכים את הנתח על צדו כמה פעמים לאורך תהליך ההשרייה.

4 מוציאים את הנתח ומגירים את עודפי הנוזלים. יוצקים שתי כוסות מים רותחים לתבנית התנור ומעלייה מניחים את הנתח על גבי רשת כך שלא יגע במים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-8-10 דקות עד שהנתח נצרב מעט.

5 מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים עוד כ-35-40 דקות.

6 מצננים מעט לפני הפריסה ומגישים בכריך עם טחינה, חסה ועגבנייה או כפרוסות חמות לצד אורז ירוק.

>> בשבוע שעבר הכנו דפי אורז עם עוף וירקות

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"