אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

שניצלוני פילה עוף עם שומשום

אם אתם אוהבים את השניצל הביתי הקלאסי והטעים - המתכון הזה הוא בשבילכם!

איתי גרונר | עוף טוב | פורסם 08/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 180 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 נתחי פילה עוף טריים

1/4 כוס קמח

1/4 כוס קורנפלור

1/4 כפית סודה לשתייה

4 ביצים

2 כפות רוטב סויה

1 כפית חרדל (לא חובה)

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)

קורט מלח

קורט פלפל שחור

300 גרם פירורי לחם

150 גרם שומשום

שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 פורסים כל אחד מנתחי הפילה ל-5-4 רצועות.

2 בקערה עמוקה אחת מערבבים את הקמח, הקורנפלור והסודה לשתייה.

3 בקערה עמוקה שנייה מערבבים את הביצים והסויה. מוסיפים חרדל ורוטב צ'ילי (אם רוצים) ומתבלים במלח ופלפל.

4 בקערה עמוקה שלישית מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.

5 טובלים את רצועות העוף בקמח ומנערים היטב מקמח עודף. מעבירים את הרצועות המקומחות לקערת הביצים ומניחים ל-10 דקות.

6 מוציאים את הנתחונים מבלילת הביצים, מעבירים לקערת פירורי הלחם והשומשום ומצפים את הנתחונים היטב מכל הצדדים.

7 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק כך שהשמן יגיע לחום בינוני, ומטגנים את הרצועות עד שהן משחימות. רצוי לטגן בכל פעם רק רצועות אחדות, בלי לצופף אותן בסיר, כדי שהשמן לא יתקרר.

8 מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי שמן. מגישים חם עם קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק בצד.

צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!

 

סטיילינג: נורית קריב.

ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 551 קלוריותחלבון: 38 גרםפחמימות: 12 גרםסיבים תזונתיים: 4 גרםשומן: 39 גרםמתוכו שומן רווי: 8 גרםכולסטרול: 278 מ"ג

>> בשבוע שעבר הכנו פסטרמה הודו מעולה

>> המון מתכונים לסוכות

לקטלוג מוצרי שניצלים של עוף טוב